Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit jelent a VX jelölés az...

Mit jelent a VX jelölés az italok címkéjén?

Figyelt kérdés
Mostanában sokszor nézegetem az italrendelős oldalakat , és feltűnt, hogy a minőségibb italoknál fel-feltűnik a VX jelölés . Pl. Grey Goose VX, Jack Daniel's sorszámozott kiadásában is van VX . Tudja valaki , hogy mit jelent ?

2016. aug. 28. 14:09
 1/4 Phoney ***** válasza:

Melyik Jacken láttál VX feliratot egész pontosan? Én a Grey Goose VX-en kívül egy darab ilyen italt se találok.

Az Appleton egyik rumjának van V/X felirata, de ott azt jelzi (ti. római számokkal), hogy 5–10 éves rumok keveréke.

2016. aug. 28. 16:53
 2/4 A kérdező kommentje:
A Jack Daniels Master Distillers Series 3. "részén" van vx jelzés .
2016. aug. 28. 18:35
 3/4 Phoney ***** válasza:

Melyik részén? Itt pl. bal oldalt több oldala is megvan nagy felbontásban, de nem látni:

[link]

Van valami a VX elé vagy mögé írva?

Konkrét jelentése egyébként nicns a szakmában. Whiskynél elég nehéz lenne értelmezni, de leginkább a vieux rövidítése lehet. A vieux-t utalásként szokták használni a cognac-ra, leginkább a holland kommersz konyakon (ízesített finomszesz, esetleg kis borpárlattal), mióta nem írhatják rá, hogy cognac. A franciáknál elő is fordul, hogy az ilyen italt VX-nek címkézik (pl. Louis VX).

A Grey Goose VX ugye nem tiszta vodka, hanem vodka és kevés cognac keveréke, így a VX itt is egyfajta elegáns utalás lesz a cognacra, összecsengve a cognac-nál ismert V.S. jelzővel.

2016. aug. 28. 20:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom melyik részén van a VX jelölés, mert az egyik whiskygyűjtő barátom mondta . Vagyis Ő kérdezte nem-e tudom mit jelent a VX mert, hogy azon a palackon amit rendelt van olyan jelölés, de Ő sem tudja mit jelent .
2016. aug. 28. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!