Hogyan kell lefejteni?
Találtam egy receptet amivel valami martinihez hasonló italt lehet készíteni.
Azt írták egyszerű, ezért belefogtam hogy meglepjek valakit. Már mindennel kész vagyok, csak a lefejtést nem tudom hogy csináljam. A "ha nem értesz hozzá minek kezdesz bele” hozzászólásoktól kíméljetek!
Itt a recept:
MARTINI HÁZILAG
default user icon4 3.8/5
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 kg rizs
1,5 kg cukor
20 dkg mazsola
1 rúd vanília
1/2 dkg friss élesztő
3 citrom szeletelve
3 kis darab fahéj
4-6 szem szegfűszeg
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A hozzávalókat ötliteres dunsztos üvegbe teszem, felöntöm három liter vízzel, és addig keverem, míg a cukor felolvad. Lefedve meleg helyre teszem érni.
Két hétig minden nap megkeverem, a második hét végén leszűröm, állni hagyom. A harmadik hét végén lefejtem, és jól záródó üvegbe teszem. Ötödik-hatodik héten már fogyasztható.
A válaszokat előre is köszönöm!
"Két hétig minden nap megkeverem, a második hét végén LESZŰRÖM, állni hagyom. A harmadik hét végén LEFEJTEM..."
A kettő nem ugyanaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!