Mi okozza ezeket a tüneteket ilyen kis mennyiségtől is?
Az a nagy helyzet, hogy olyan 2013 óta rendszeresen járok bulizni, iszogatni. Mindig is ittam, de sosem kevertem, egy fajtát, nagyon ritkán nagyon max kettőt. Soha nem ittam magam olyan részegre, hogy hányjak, vagy épp ne tudjak magamról. Mindig is tudtam miből mennyit bírok, hogy ne lgyen baj sem akkor sem másnap. Soha nem voltam másnapos, soha..mindig jó közérzettel keltem, esetleg ha keveset aludtam fáradtabb voltam.Azonban ettől az évtől kezdve ez megváltozott..szilveszterkor másnap picit rosszul voltam, márciusi buliban már másnap émelyegtem picit de nem volt elviselhetetlen. Május végén egy buli után másnap azt hittem meghalok, egész nap szédültem, és liftezett a gyomrom émelyegtem de nagyon.. aztan eljöttek a nyári bulik, nagyon vártam, hogy de jó lesz, de azért kevesebbet iszok, nehogy rosszul legyek másnap..Jelenleg ott tartok, hogy buliról bulira egyre betegebb vagyok másnap az alkoholtól(akkor is ha megiszok este pl 2 deci vodkát, amit mindig nagyon jól bírtam, vagy 3-4 pohár fehérbort) hiába, hogy ivás közben iszok vizet is, és eszek is, ezt megismétlem lefekvés elött is..Már ott tartok hogy most éjjel elaludtam 4órakor, és míg régen délig aludtam, már aludni se tudok nagyon, folyamatosan hamarabb és hamarabb ébredek, betegen.. most ébresztett a borzalmas hányinger fél6kor és nem hagyott aludni, égett a gyomrom, a hányástól csak egy kicsi választott el. 2 óra szenvedés után javult a helyzet és el tudtam aludni.
Javasoltok valamit, hogy mit tegyek, ez ellen? Már ott tartok, hogy egy pohár pezsgőt nem merek majd meginni szilveszterkor..forduljak orvoshoz, vagy egyáltalán milysn orvoshoz? Esetleg valami tippetek ez ellen?
azt nem mondhatom hogy 18 és fél évesen öreg lennék
köszi előre is 18/L
3 év rendszeres ivászat után már nem tolerálja a szervezeted úgy az alkoholt, mint előtte. A lányoknak a mája sem bírja olyan sokáig, mint a férfiaknak.
Egy kivizsgálás azért nem ártana.
Fú velem is ez volt, régen szinte vedeltem lány létemre, másnap edzettem is, uszodáztam, vagy ittam másnap is, semmi bajom nem volt. Aztán egy idő után mindentől piszok másnapos voltam.
Jelenleg kb. Egy éve nem ittam alkoholt, múlt hétvégén nagyon csúnyán berúgtam de semmi bajom nem volt másnap, mentem ceglédre az aquaparkba az urammal.
Úgyhogy amit javasolni tudok az akármilyen szomorú, legalább egy év piaszünet :D
21/l
15-16 éves lány mi a francért iszik 2 deci vodkát, 6-8 deci fehérbort? Csodálkozol, hogy 3 év alatt hazavágtad a májad és a gyomrod?
Menj el gasztroenterológushoz, nézess vérképet májenzimekre is (azt a háziorvos is kérheti, és ad beutalót a szakrendelésre), lehet még savas reflux, alkoholos gastritis, mindenesetre utána kéne járni. Alkohol nélkül is lehet bulizni, egyébként vannak májvédő gyógyszerek, de sokat nem ér, ha ugyanúgy iszol tovább.
Ha jól értem 15 éves korod óta rendszeresen iszol, alkalmanként 2dl tömény alkoholt/vodka/ és 1- 1,5 üveg bort és még csodálkozol is , hogy nem bírod.
Azt hiszem itt az ideje ,hogy teljesen abba hagyd az ivászatot.
A háziorvosoddal csináltass egy vérképet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!