Ha mindennap megiszok egy sort, akkor alkesz vagyok?
nem, egyszerűen csak élvezed az életet.
én is sörimádó vagyok és nem nevezném magam alkoholistának.
ez a mindennapi kenyerem. :)
Ha egy 330ml-es doboz Heinekent iszol csak meg naponta, akkor egyáltalán nem.
Ha az előző mondatomra az a reakciód, hogy "Mi az hogy kis doboz? Fél literest nekem!" Akkor lehet hogy mégse az íze miatt iszod.
Előző, mert a 330 ml-es Heinekent az íze miatt iszod? A legjellegtelenebb, leginkább kiherélt nagyüzemi lager...
Kérdező, szerintem ettől még nem vagy az, ha tényleg igazi, jó minőségű sört iszol, mert azt tényleg az ízéért isszák az emberek. Viszont próbáld ki, hogy egy hétig egyáltalán nem iszol, és figyeld, hogy kívánod-e, nem tudsz-e meglenni nélküle... stb. Ha nem bírsz ki egy hetet, akkor függő vagy.
Én hétvégente szoktam 2-3 üveg(az változó, hogy 0,33-as vagy 0,5-ös) üveg sört meginni tesztelés, kóstolgatás céljából, de volt már, hogy egy hónapig nem ittam, mert éppen úgy alakultak a dolgok, például épp nem volt rá keret, vagy várnom kellet, míg meghozzák azokat a tételeket a pesti webáruházba, amit szerettem volna rendelni... stb. Vagy csak egyszerűen nem kívántam. Szóval a lényeg, hogy egy hétig ne igyál, aztán úgyis rájössz, függő vagy-e vagy sem.
Az alkoholizmus nem kimondottan a mennyiségtől függ.
Az az alkoholista aki nem tud meglenni pia nélkül.
És az alkoholizmusnak is vannak fokozatai.
Nézz utána a neten ha ennyire foglalkoztat a dolog:)
Nem szoktam Heinekent inni, de hogy miért ne lehetne azt, vagy bármilyen más sört az íze kedvéért inni, azt nem értem. Sör íze van, nem? Egy átlagos vacsorához jobb, mint a víz, nem?
Nem mindenki van rákattanva erre a bizi-b..zi kézműves sör őrületre, nem mindenkinek van szüksége tízféle utóízre egy pohár sörben, hogy élvezze.
Ez a "kiherélt nagyüzemi lager" valami epitheton ornans, olyan mint a "keményen dolgozó kisember"? A sör alapvetően egy nagyüzemi műfaj, ha minden sör kisüzemben készülne, akkor nem lenne elég amit megihatunk ugye.
De nem is akarok erről vitatkozni, pláne nem egy sörhipszterrel, aki nem képes elfogadni, hogy sokan az egyszerű "kiherélt" söröket is tudják élvezni, sőt, ilyen szép nyári napokon még jobban is tud esni nekik, mint valami komoly sör. Nekem aztán mindegy, mondd csak meg, milyen legyen az ízlésünk.
Egy kisüzem nem csak kis kapacitással főzhet, tulajdonképpen nem az üzem méretén van a hangsúly, hanem hogy ne tartozzon egyik multihoz(Heineken, SABMiller,Inbev, Carsberg) sem, akik agyba-főbe olcsósítanak. Például ott vannak a független cseh sörgyárak(Bernard, Cerna Hora, Primator, Chodovar, Uhersky Brod... stb.), akik igenis nagy kapacitással főznek sört, egész Európában ismertek, szinte mindenhova exportálják őket. Vagy ott van a Fuller's... angol sör, nagy kapacitással főzik, még nálunk is kapható(hiperekben is!), mégis minőségi sörök.
De hiába magyarázom neked, úgyse fogod megérteni, amíg nem kóstolsz meg egy igazi sört...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!