A Napóleon konyak vagy a LÁnchíd konyak a jobb minőségű?
Konyak valójában a brandyk egy nemesebb fajtája, az a borpárlat, amely a nyugat-franciaországi Cognac vidékén készül. Ezen kívül számos további – szigorúan ellenőrzött - kritériumnak kell megfelelnie az italnak, hogy elnyerhesse a konyak nevet:
csak meghatározott szőlőfajtából készült bor lehet az alapanyaga,
kétszeresen kell lepárolni meghatározott méretű és formájú üstökben,
a tökéletes szín- és ízvilág eléréséhez francia tölgyfahordókban kell érlelni,
az érlelési folyamatnak legalább két évig kell tartania.
Már bocs de a "finomszesz és aroma" nem lehet brandy :D
Egyébként rosszul emlékszem, hogy "Napoleon" címkével már ezerféle árban és minőségben láttam "konyakot"? Márka ez egyáltalán, vagy mi?
én most épp a Napóleon konyaktól vagyok iszonyat másnapos.:D
Mind kettő sz*r.:D
ma 12:56
Nem minden finomszesz, ami olcsó......
Az olcsó brandy úgy készül, hogy fogják az olcsó borpárlatot, és karamellel imitálják az érlelést. (Persze ez nem 1000 Ft, akár 2500-ba is kerülhet:D)
Általában jobb ízű, mint a finomszesz+aromás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!