Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek alkoholista vagyok?

Szerintetek alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés

Kb 3 hónap óta tegnap először ittam alkoholt.

Előtte heti 2-3 üveg minőségi bort (2000-4000/üveg) ittam meg, de általában úgy, hogy hétfőtől péntekig semmi, aztán péntek-szo-vas pedig napi 1-1 üveggel.

Nos, tegnap olyan ételt főztem, amibe kellett 3 dl vörösbor, így adta magát a helyzet, hogy a maradékot megigyam.

A kaját koradélután főztem, és már onnantól kezdve félóránkánt néztem az órát, hogy mikor lesz már este 7, hogy megihassam a kajához felbontott bort (hozzáteszem, hogy nálam mindig ez volt a "szabály", hogy este 7 előtt nem iszom.)

Aztán mikor óraért az idő, nagyon kellemes érzéssel töltött el, hogy kiöntöttem a bort a pohárba, megszagoltam, és megittam az első kortyot...

...Most meg lelkiismeret furdalásom van, hogy ha 3 hónapig megálltam és eszembe sem jutott, mi a francért kellett tegnap meginnom?

2016. jún. 11. 11:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

10:

Lehet én fogalmaztam kicsit pontatlanul.

A "3 hónapig megálltam", azt úgy értettem, hogy - a heti 2-3 üveges időszakot követő 1-1,5 hetet leszámítva - 3 hónapig eszembe sem jutott, értsd a szupermarketben még csak nem is kanyarodtam a borok felé. És nem azért, mert "megálltam", hanem mert konkrétan eszembe sem jutott.

Tehát mondjuk az elmúlt 2,5 hónapban abszolút nem volt vágy - és ezt teljesen őszintén mondom.

És még azt is hozzáteszem, hogy itthon folyamatosan vannak ajándékba kapott, bontatlan tömény italok, de ezeket még a "borozós" időszakomban sem ittam, abszolút nem érdekeltek. Ha épp nem volt időm bort beszerezni, vagy nem volt az ízlésemnek megfelelő, akkor inkább nem is ittam.

Most is csak a kaja -amire egyébként a párom beszélt rá, még mielőtt az a vád érne, hogy direkt azért főztem olyan kaját, hogy bor kelljen bele- miatt lett megvéve az a bor.

Viszont mindezektől függetlenül úgy gondolom, hogy genetikailag van bennem hajlam az alkoholizmusra, viszont elég erős személyiség vagyok ahhoz, hogy magam oldjam meg ezt a problémát (már ha egyáltalán ez probléma?), mindenféle gyógyszeres megoldások nélkül.

2016. jún. 12. 15:05
 12/12 Lassmich Ruhe ***** válasza:
100%

Tökéletesen ismerem a helyzetet, nekem évekig szabály volt hogy "csak" pénteken és szombaton, akkor is csak este 6 után iszom.

Egy idő után már keddtől a péntek esti betevő sörözésemet vártam.

Aztán már vasárnap is bejátszott a "gyógysör", majd jöttek a csütörtöki bemelegítések, majd ugye tovább romlott a helyzet.

Mára már nagy nehezen kijöttem belőle, de visszagondolva: nem is tudom hogy nem vált el tőlem a feleségem...

Szóval ha az órát nézed, hogy mikor ihatsz, akkor az már gáz. Azt mondanám, hogy az alkoholizmus legelején vagy, de már benne. Állj le, itt még jóval könnyebb!

2016. júl. 28. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!