Szerintetek alkoholista vagyok?
Kb 3 hónap óta tegnap először ittam alkoholt.
Előtte heti 2-3 üveg minőségi bort (2000-4000/üveg) ittam meg, de általában úgy, hogy hétfőtől péntekig semmi, aztán péntek-szo-vas pedig napi 1-1 üveggel.
Nos, tegnap olyan ételt főztem, amibe kellett 3 dl vörösbor, így adta magát a helyzet, hogy a maradékot megigyam.
A kaját koradélután főztem, és már onnantól kezdve félóránkánt néztem az órát, hogy mikor lesz már este 7, hogy megihassam a kajához felbontott bort (hozzáteszem, hogy nálam mindig ez volt a "szabály", hogy este 7 előtt nem iszom.)
Aztán mikor óraért az idő, nagyon kellemes érzéssel töltött el, hogy kiöntöttem a bort a pohárba, megszagoltam, és megittam az első kortyot...
...Most meg lelkiismeret furdalásom van, hogy ha 3 hónapig megálltam és eszembe sem jutott, mi a francért kellett tegnap meginnom?
10:
Lehet én fogalmaztam kicsit pontatlanul.
A "3 hónapig megálltam", azt úgy értettem, hogy - a heti 2-3 üveges időszakot követő 1-1,5 hetet leszámítva - 3 hónapig eszembe sem jutott, értsd a szupermarketben még csak nem is kanyarodtam a borok felé. És nem azért, mert "megálltam", hanem mert konkrétan eszembe sem jutott.
Tehát mondjuk az elmúlt 2,5 hónapban abszolút nem volt vágy - és ezt teljesen őszintén mondom.
És még azt is hozzáteszem, hogy itthon folyamatosan vannak ajándékba kapott, bontatlan tömény italok, de ezeket még a "borozós" időszakomban sem ittam, abszolút nem érdekeltek. Ha épp nem volt időm bort beszerezni, vagy nem volt az ízlésemnek megfelelő, akkor inkább nem is ittam.
Most is csak a kaja -amire egyébként a párom beszélt rá, még mielőtt az a vád érne, hogy direkt azért főztem olyan kaját, hogy bor kelljen bele- miatt lett megvéve az a bor.
Viszont mindezektől függetlenül úgy gondolom, hogy genetikailag van bennem hajlam az alkoholizmusra, viszont elég erős személyiség vagyok ahhoz, hogy magam oldjam meg ezt a problémát (már ha egyáltalán ez probléma?), mindenféle gyógyszeres megoldások nélkül.
Tökéletesen ismerem a helyzetet, nekem évekig szabály volt hogy "csak" pénteken és szombaton, akkor is csak este 6 után iszom.
Egy idő után már keddtől a péntek esti betevő sörözésemet vártam.
Aztán már vasárnap is bejátszott a "gyógysör", majd jöttek a csütörtöki bemelegítések, majd ugye tovább romlott a helyzet.
Mára már nagy nehezen kijöttem belőle, de visszagondolva: nem is tudom hogy nem vált el tőlem a feleségem...
Szóval ha az órát nézed, hogy mikor ihatsz, akkor az már gáz. Azt mondanám, hogy az alkoholizmus legelején vagy, de már benne. Állj le, itt még jóval könnyebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!