Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem szabad keverni a piát?

Miért nem szabad keverni a piát?

Figyelt kérdés

Értem én, hamar kiüt, de erre mi a magyarázat? Nem a véralkoholszinttől függ hogy mi történik?

Vagy ez csak egy városi legenda?

2016. jún. 11. 10:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tapasztalatból mondják az emberek. Persze biztos vannak olyanok is, akiknek édesmindegy, hogy mit isznak. Kik kellene próbálnod, és lenne neked is személyes tapasztalatod!
2016. jún. 11. 11:20
 2/4 Phoney ***** válasza:
100%

Elsősorban azért, mert minél többfélét iszol, annál több esik jól. De aztán a sok gyökér nem arra emlékszik másnap, hogy úgy kapkodta be a feleseket, mint a cukorkát, hanem arra, hogy sokfélét ivott... aztán terjeszteni kezdik, hogy ha többfélét iszol akkor az hogy kiüt.

A második ok a felszívódási sebességgel függ össze, főleg akkor, ha valamire szénsavast iszol. A szénsav okozta nyomástól a gyomor tartalma megindul a belek felé, ahol már sokkal gyorsabban fel tud szívódni. Szóval ha mondjuk pár pohár bor vagy pár feles után pezsgőt vagy sört iszol, akkor előfordulhat, hogy az mind egyszerre fog beütni.

Ezen túl nem okoz gondot, hacsak nem a gyomrodnak vágsz oda, pl. tejszínlikőr+bor, vagy ilyesmi.

2016. jún. 11. 11:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Eddig amit összeittam az jäger és pálinka volt, de nem lettem rosszul...
2016. jún. 11. 12:18
 4/4 Trevor. ***** válasza:
Például energiaital+valami rövid esetében a koffein és az alkohol ellentétes hatást vált ki, aminek lehetnek kellemetlen következményei. Én pl. kevertem vodkát ice teával, soha nem voltam még annyira rosszul másnap, mint akkor. Ellenben vodkanarancs vagy vbk-tól nem lesz semmi bajom.
2016. jún. 13. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!