Tudnátok olyan whiskyt mondani ami nem túl drága, mondjuk 4 ezer alatt van, de nem is rossz minőségű. Egyszóval egy olcsóbb árkategóriás de finom whisky, ami nem fél liter, hanem mondjuk 0,7-es vagy valami..
Ja black velvet most tescoba 3400Ft a 0.7-es. Nincs annyira karakteres íze, de könnyen nyelhető. Lidl-ben a Western gold alapból 3400Ft a 0.7-esszintén nem túl karakteres de könnyen nyelhető. Illetve ha elkapod akciósan Grant's is befér 4 ezer alá, tescoban 3800-3900Ft szokott lenni akciósan a 0.7-es. Annak már karakteresebb íze van, de nekem bejön. Általában valamivel olcsóbb mint a Johnnie red és a Ballantines finest, de ennek ellenére szerintem valamivel jobb is. Black velvet kanadai, Western gold Bourbon, Grant's skót whisky. Ír whiskyt nem tudok ilyen olcsón.
2016. máj. 18. 18:30
3/11 Phoney válasza:
A Western Golddal kb. teljesen azonos whiskyt találsz Clarke (ez a másik a Lidl/Aldi párosból, nemtom melyik melyik) és és Old Blacksmith néven is. Ezek egyébként szobahőmérsékleten ihatóbbak (olajosabbak), mint a Black Velvet, és igazából egy kicsivel több illatuk, ízük is van. A Black Velvetben melegen és még hidegen is megjelenik egy kis vodkaíz (annak, akinek az ízlése érzékeny rá).
A Teacher's is szokott lenni 4 alatt elvileg, az pedig olyasmi, mint a Grant's.
2016. máj. 18. 18:53
4/11 anonim válasza:
Islay Mist Deluxe whiskyt ajánlom. 4000 Ft/0.7l ár körül mozog. Magasan kiemelkedik ebből az árkategóriából. Az egyetlen hátránya, hogy hipermarketben nem fogod megtalálni csak ital nagykerben vagy online webshopban.
2016. máj. 18. 21:06
5/11 A kérdező kommentje:
Erről az oldalról nézegettem, mert innen szeretnék venni. (itt van tőlünk egy sarokra a bolt)
a Grants-on kívül mit ajánlanátok innen? Ha nincs más, marad a Grants.
A literes Jim Beam olcsó most náluk, 7 decinként 3700 körül jön ki. De csak ha szereted ezt a whiskyt.
Ha nem, akkor Heaven Hill, pont 4 alatt van, kábé mindenkinek iható, de van ennyiért Grant's is, ha skót whiskyt akarsz, az is hasonló szint.
2016. máj. 18. 21:42
7/11 A kérdező kommentje:
Milyen észrevehető különbségek vannak a Grants és a Heaven Hill között?
2016. máj. 18. 22:07
8/11 Phoney válasza:
Stílusban nem igazán hasonlítanak egymásra. A Grant's egy blended scotch, a Heaven Hill egy bourbon. Az előbbi füstösebb-szárazabb, a másik vaníliás-édesebb, de ennyi alapján nem nagyon lehet elképzelni őket. Mind a kettő aránylag lágy; ízlés kérdése, hogy kinek melyik.
2016. máj. 18. 22:24
9/11 A kérdező kommentje:
Én inkább az édesebb italokat szeretem. Szerintem a Heaven Hill lesz. Köszönöm szépen a segítséget! :)
2016. máj. 18. 22:41
10/11 anonim válasza:
Ha innen veszel Grant`s igen csak megéri 4840-ért 1 liter. 3338Ft/0.7l az ritka jó ár. Bár ha Bourbont jobban szereted Heaven Hill is szenny olcsó ennyiért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!