Melyik a legkevésbé torokmaró whiskey/whisky?
Úgy gondolom, hogy a Bourbonok nem annyira marnak, viszont kellemetelen utóízük van.
A Scotch-ok ízre szerintem jók, de jobban marnak.(bár szerintem a jó whiskeyhez hozzátartozik, hogy jobban mar)
Ha a pezsgőt kérdezted volna, azt mondtam volna, hogy a kölyökpezsgő:)
Viccet félre téve, mindegyik torokmaró.
De szerintem a fehér jim beam a legjobban fogyasztható, mert egyedi íze van a többihez képest. (nekem az összesnek vegyszer íze van) A jimit akár néhány jégkockával is simán meg lehet inni szerintem.
Hogy drága lenne azt nem tudom, mert nem szoktam válogatni ha whiskyzni akarok rögtön ezt veszem, szóval nem tudom a többihez képest mennyi a különbség árban.
Minél idősebb (adott típuson belül), annál kevésbé mar. Az érlelés elsődleges célja, hogy lágyuljon az ital. Ha a Jameson túlzottan mart, akkor 8 év alatt ne sok jóra számíts, szóval ha nincs pénzed drága whiskyre, akkor történet vége, legfeljebb még a Jack Daniel's-t próbáld ki. De az is megoldás, ha jeget használsz, és nem egyszerre satuzod le a féldecit.
A Jameson aránylag lágynak számít, a Johnnie Red nem annyira kedves a torokkal, a Ballantine's-nak sz*r íze van, az alap Black Velvet pedig (nem annyira szerény) véleményem szerint inkább karamelles vodkára hasonlít, mint whiskyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!