Milyen tömény az "alap" pálinkán, vodkán és whiskeyn kívül?
Nem értek az italokhoz, buliba milyen piát vihetnék még, ami nem pálinka/vodka/whiskey?
Mármint ami jó, de nem megosztó, szóval hogy sokan utálják
Nezzuk akkor sorban a tomenyeket.
- gin
- abszint
- rum
- anizs tartalmu szeszes italok/anizslikorok (pl Ouzo)
- tequila
- novenyi likorok (ezen belul bitterek, azaz gyomorkeseruk)
- gyumolcsparlatok (a palinkan kivul peldaul raki/rakia, grappa, schnaps)
- borparlat
- brandy
- egyeb kulonlegessegek (pl Metaxa)
- errol lehet vitazni hogy tomenynek szamit e, de edes likor (kavelikor, tejszinlikor, kremlikor, gyumolcslikor, stb)
Nagyjabol ez az osszes, Magyarorszagon is elterjedt tomeny. Persze meg rengeteg mas, kevesbe ismert fajta is van. A szake, amit egy elozo kommentelo irt, nem szamit tomenynek. Ahogy a sor, bor, pezsgo, likorbor sem.
5-re: édes likőröknek elég változó az alkoholtartalmuk, talán emiatt is lehet vita tárgya. Pl triple sec 35-40%, Baileys, tojáslikőr 15-17%.
A kérdésre válaszolva, szerintem a legelterjedtebbek a keserű, rum, gin, tequila.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!