Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik bor finomabb és hogyan?...

Melyik bor finomabb és hogyan? A vörös vagy a fehér?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 8. 20:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Álltalában a fehér édesebb de a vörös az egészségesebb. Nekem jobban bejönnek a vörös borok, álltalában "finomabb" izűek mert a vörös szöllők (amiből készülnek vagy amivel színezték, ez konkrét bortól függ) jobb izű már gyümölcsként is. Sőt tapasztalataim szerint (bár másik ezzel nem értenek egyett) a vörös borok nem olyan savasak, és nem olyan keserűek a száraz esetében és kifejezetten gyümölcs izűek ha találsz édeset. Bár mindenkitől az halottam a fehér édesebb nekem nem így tűnik.
2010. ápr. 8. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs hogy a fehér vagy a vörös jobb mindegyikben van asztali táj és minőségi bor is.Mindegyikben van száraz és édes is.A vörösbor festékanyaga alkohollal felszívódva nagyon egészséges élettani hatású anyag a céklalé rokona.
2010. ápr. 8. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Csakis ízlés kérdése. Kinek a pap, kinek papné.


Egyébként egyik sem egészségesebb -persze mértékkel fogyasztva- a másiknál, ez a tévhit már megdőlt.

2010. ápr. 8. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

én a rosét szeretem a legjobban..

vörösből a kedvencem a Gere Kopár:)

[link]

2010. ápr. 8. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

attól függ, kinek mi a finom, kinek milyen az ízlése.


Én jobban szeretem az édes vörös bort. De finom borok: Cserszegi fűszeres, Thummerer Tréfli, Tokaji Szamorodni

2010. ápr. 8. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Édes vörösbor nem létezik, azok mind cukrozottak, blöe
2010. ápr. 8. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

akkor ez mi?

[link]

[link]


Tele lennének cukorral? PErsze van bennük, na de azért van zamata, foka a szőlőnek.

2010. ápr. 8. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Vörösből és fehérből is vannak zseniális és nagyon vacak borok is.

Én száraz vörösös vagyok, párom száraz fehéres.

2010. ápr. 9. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

tegnap 21:06 vagyok

Régen én is az édes (vörös)borokat szerettem, de a férjem átszoktatott a szárazra. Azóta érzem igazán, hogy finom-e, minőségi-e a bor, amit elénk tesznek!


Érdemes megpróbálni a száraz borokat is édesszájúak:)!

2010. ápr. 9. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
46%

21:06


Tévedsé, a vörös bor igazoltan egészségesebb. A vörös borban több a vérképző anyag, vérszegényeknek, vashiányosoknak sokszor még vérrákosoknak is VÖRÖSBORT ajál az orvos ( afehérborban kevés ilyen alapanyag van). Ezt azért tudom mert nagymamám volt rákos és az orvos mondta, hogy mivel nincs sok esélye, hogy rendbe jönn esetleg igyon bort, de csak minőségi VÖRÖS bort, fehéret ne. MEllesleg rendbe jött tőle és +20 évet élt.

2010. ápr. 9. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!