Lehetséges hogy valaki nem tud berúgni?
Tegnap volt a nővérem 18. szülinapja és én életemben először ittam Jägert meg úgy egyáltalán töményet meg persze ittunk pezsgőt... Stb én (14l) megittam vagy fél üveg Jägert és semmi nem voltam részeg de még becsípve sem voltam tőle. Meg vízipipáztunk ezt is kb életemben először csináltam és semmi.
A többiek meg szédületek meg szarul voltak de én nem.
És mekkora jégernek ittad majdnem a felét?
Egyébként a saját példámból kiindúlva lehetséges, az, hogy valaki nem tud berúgni, de az kicsit más. Én bizonyos mennyiségnél már nem tudok többet inni, mert hányok, addig pedig nem vagyok részeg csak spicces, max dölöngélek egy kicsit, de teljesen magamnál vagyok, nem csinálok semmi különöset.
A legtöbb ázsiai ember például nem tud berúgni, mert előbb lesz rosszul, előbb hányja ki az alkoholt, mint hogy berúgna. Ennek az oka, hogy a szervezetükből hiányzik egy enzim, ami az acetaldehidet tovább bontja, így részegség helyett egy mérgezéses állapotba jutnak.
Olyan viszont nincs, vagy legalábbis én még nem hallottam, hogy egy 14 éves lány nyakalja a töményet, pezsgővel keverve, és semmilyen hatással nincs rá. Orvosi csoda vagy, érdemes lenne felajánlani a szervezetedet tudományos célokra, hátha a vizsgálat kapcsán felfedezik a részegség ellenszerét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!