Ha az olcsó, flakonos bortól még a fogyasztás estéjén szétfosom a belem az a szulfitoktól lehet, vagy alapból nem tolerálja valamiért a szervezetem?
Azért a 200 Ft/literes koccintósnál is van jobb, ami még nem gatya.
350-400 Ft/7,5dl-es bolti, vagy 350-400 Ft/literes termelői bor esetén sem fogsz szédülni.
Nekem ebből elég sokat kell innom a másnapossághoz, közel egy litert.
Számomra az első kérdés az, hogy valóban a bortól fostad-e szét a beled. Azt tudjuk, hogy a bor megivása után, de az utána és a következtében két borzasztó különböző dolog, akkor is, ha kézenfekvőnek tűnhet néha (pl most) egyenlőségjelet tenni a kettő közé. Szóval ennyi alapján nem tutibiztos, hogy a bortól volt, lehet ha legközelebb innál ilyesmit, semmi bajod nem lenne.
@4: az olcsó borok csersavasak, a minőségiek egyáltalán nem? Ezt honnan vetted? Ugyanis ez egyáltalán nem igaz. A csersav másik nevén a tannin... Pont, hogy a minőségibb vörösborokban (szigorúan stílustól függően persze) szokott több csersav lenni. A csersav/tannin elnevezés egyébként nem egyetlen vegyületet rejt, hanem több polifenol vegyületet. Az olcsó vörösborokat esetleg és néha azért érezheted csersavasabbnak, mint akár egy nagyobb csersavtartalmú, drágább bort, mert az alapanyagául szolgáló kékszőlőt az ún. fenolos érettség előtt szüretelik, így a borba más, alacsonyabb polimerizáltsági fokú tanninok kerülnek, amiknek húzósabb/kellemetlenebb érzete lesz, feltünőbbé téve a cserzőanyagok jelenlétét. De ennyi, igazából nincs bennük több.
Én is fosok a boroktól, de a whiskytől és vodkától is. talán a jager van rám legjobb hatással.
nem csak a másnapos fosásra gondolok, hanem akár már buli közepén a tánctéren is rám jön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!