Mit szerettek jobban; sört, vagy bort?
Melyiket szeretitek/isszátok, miért?
Én a nyáron leszek 15, és ittam apukámmal fél pohár finom soproni bort. (Neki van a borkóstolásban tapasztalata, és ízlett neki) Szerintem ha nincs túl meleg jobb mint a sör.
Én nem szeretem a sört. Részegen megiszom ha nincs más, hogy szinten tartson. (De tényleg csak akkor, ha nincs más). Amúgy a bort preferálom.
Az indok pedig annyi, hogy én úgy vagyok vele, hogy csak akkor iszok bármilyen alkoholt, ha be akarok rúgni. Ha meg nem, akkor minek igyak alkoholos italt?
Sörtől meg berúgni.. Nem is értem a sör funkcióját. :D
@12: "Nem is értem a sör funkcióját. :D"
Nyilván nem a berúgás a sör funkciója, hanem szomjoltás, kellemes kíséret biztosítása egy jó beszélgetéshez, vagy akár horribile dictu, kulináris élvezetek okozása.
Ugyanígy van ez a legtöbb alkoholos itallal. Persze, lehet legális tudatmódosítóként is tekinteni rájuk, de az értelmesebbjének majdnem minden italfajtából a gasztronómiában van a helye, mint élvezeti forrás, nem pedig valami leerőltetendő tudatromboló.
Jó bort szeretem, de drága, ezért gyakrabban sörözök.
Ráadásul már annyiféle sört lehet kapni, hogy ott is megtalálom, amit keresek. Gasztronómiailag mindkét terület elég széles skálát fed le.
Mégis vannak alkalmak, amikor jobban szeretem az egyiket a másiknál. Nyári táncos mulatságban a fröccsöt, komoly beszélgetéseknél a vörösbort, haverokkal dumálva, lazítani a sört, sütögetéshez a barna sört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!