Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen ital az a Portói?

Milyen ital az a Portói?

Figyelt kérdés

Buliban szoktam inni, ilyen sötét színű majdnem olyan mint egy whiskey kóla színe. Kis centes poharakba töltik. Vannak akik kólával kísérik le. De nem érezni, hogy olyan erős lenne, inkább édeskés hasonlít a csokis mogyorós fütyülősre.

Rum lenne?

Kérdeztem ismerősöket, hogy ez a Porto Rico rum lenne a 60 fokos, azt mondják, hogy nem ez sima portói 35-40 fok körüli.

Milyen ital lehet?

2016. márc. 13. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
2016. márc. 13. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Finom édes, fűszeres bor, picit tömenyebb.
2016. márc. 13. 19:56
 3/8 A kérdező kommentje:

Bor lenne?

Hát nem igazán éreztem a bor ízét, nem is nagyon csípem a vörösbort így ha az lett volna tuti észre vettem volna.

2016. márc. 13. 19:57
 4/8 Phoney ***** válasza:
100%

A portói a portói bort (pontosabban likőrbort) jelenti, amit az első linkelt. Itthon is sok helyen lehet kapni, pl. ilyen a Royal Oporto. De te nem ezt ittad.

A magyar „kocsmakultúrában” általában tényleg a Portorico 60 szeszesitalt/rum-verschnittet illetik „portó”, „portói” és „portorikói” nevekkel, ami egy nagy múltú magyar rumutánzat. (Jelenleg 5% rumot tartalmaz, a többi finomszesz, ízesítő és festék.) Sem Portóhoz, sem Puerto Ricóhoz nincs semmi köze. Az elmúlt években kijött egy 40 fokos változata is, ez tényleg nem annyira erős.

2016. márc. 13. 20:01
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

( Hidd el, hogy az , #1 vagyok )

2016. márc. 13. 20:04
 6/8 A kérdező kommentje:
igen, szerintem a Portorico 40-es lesz az.
2016. márc. 13. 20:05
 7/8 anonim ***** válasza:

A Portói az egy likőrbor !

Ha te rumot ittál volna az a következő neveken futott volna: BACARDI carta negra rum 40 % .

HAVANA (eredeti Kubai rum 40 %).

PORTORICO 40 (már az illata is árulkodó,mivel

vanilliás).

2016. márc. 13. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Portugália Porto (Oporto) nevű városa itala, voltam ott, a szeszkultúra fejlett arrafelé.
2022. febr. 2. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!