Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bennetek milyen érzések...

Bennetek milyen érzések vannak-váltakoznak az idő előrehaladtával amikor piáltok?

Figyelt kérdés

Megiszok mondjuk 2 sört, már bepirosodik az arcom, fülem, ha még többet iszok pár óra múlva nagyon kiszáradok, rosszul leszek. Felessel, borral is ez a helyzet. Az első fél óra-1 óra jó érzés, de utána órákon át rosszul leszek (nem hányinger, csak ég a bőröm, kiszárad az ajkam, olyan hülye érzés).

Egyszerűen az a fél óra jóllét nem ér annyit, hogy utána órákig rosszul legyek (nem beszélve ha még másnapos is az ember), ezért max 2-3 sört iszok vagy 4-5 deci bort.

Ti hogy vagytok ezzel?

2016. márc. 5. 23:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Én sörből jó sokat megbírok inni, a bort nem bírom, így azt nem is iszok, csak kis mennyiségben ha egy minőségi dolog jön szembe velem. A rövid pedig ha mondjuk rum, vagy whisky oké.. a pálinkának vodkának búcsút mondtam.

Ha nem bírod ne erőltesd magadba. Az senkinek sem jó. Csak a leggyengébb italokat igyad, jó laza fröccsöket, lassan kortyolt söröket :)

2016. márc. 6. 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Én nem vettem ilyesmiket észre. Eleinte bizsergés meg "forróság érzetem" van, de ennyi. Inkább a másnap ami nagyon-nagyon rossz :D
2016. márc. 6. 00:24
 3/6 anonim ***** válasza:
iszok-iszok aztán reggel felkelek :D:D
2016. márc. 6. 02:08
 4/6 anonim ***** válasza:
27%

Vörös bortól egy kissé szószátyár, de kedves filozófussá válok és elkezdek mindenféle jelentéktelen dolgon nagyon részletesen agyalni.

Fehér bortól felpezsdülök.

Sörtől agresszív és depresszív leszek.

Pálinkától szédülök és tompulok.

A mértékben eljutok a klasszikus fázisokig:

- illatok, ízek kitágulnak, közben egy enyhe melegség fog el (1 pohár bor, 1 sör)

- nyugodtság, a gátlások oldódása, (2 pohár bor, 2 sör)

- enyhe jókedv, légzés szaporább légzés, felpörgés (3-5 pohár bor, 4 sör)

- tettvágy, merészség, egyensúly vesztés. (1 üveg bor felett, 6 sör)

- álmosság, lassulás vagy agresszió, (1.5-2 üveg bor, 8 sör)

- hányinger, nehezen nyitva tartható szemek (2.5 üveg bor)

- képszakadások, időnként a test tartásának megszűnése (összeesés) (3üveg bor, vagy 2.5 dl tömény)

- teljes képszakadás, eszmélet vesztés (3 liter bor / 7dl tömény / 15sör)

Másnaposság akkor van, ha vacak minőséget iszok (Borsodi, Dréher, egyes házi sörök, Kalinka), vagy ha nem hidratálok eleget, azaz nem iszok vizet az alkohol mellé. Csökkenteni tudom a másnaposság hatását lefekvés előtti c-vitamin bevételével és éjszaka egy flakon víz megivásával, vagy 1.5 liter rendes citromból csinált limonádé elfogyasztásával az éjszaka (ami megint csak c vitamin és víz).

2016. márc. 6. 08:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Amikor érzem, hogy kiszárad a szám, akkor ott abbahagyom a piálást és kérek egy ásványvizet. De mostanában még ennél is előbb megállok. A kicsi szédülést, a tompaságot nem szeretem. Azt szeretem, ha úgy tudok inni, hogy közben az állapotom nem változik. Tehát jó lassan. 3 óra alatt 3 sör. Ez nekem nekem tökéletes. Negyediket már nem kérek.
2016. márc. 7. 19:01
 6/6 Trevor. ***** válasza:
Ha megiszok egy sört, akkor látszólag semmi, viszont ha valamire nagyon koncentrálni kell, pl. tanulás, akkor az nem megy, egyszerűen izzadok, de nem tudok figyelni. Aztán ha iszok fröccsöt/bort, meg rövidet, de még nem érzem magam ittasnak, akkor könnyen félrebeszélek, illetve eléggé perverz tudok lenni. Ha még többet iszok, jön eleinte enyhe szédülés, mellé jókedv. Aztán ha már tényleg nagyon beüt a pia, na akkor nagyon hülye tudok lenni, ha kevertet ittam, könnyen hányok is. Másnapos szerencsére régen voltam már, igyekszem mindig legalább egy pohár vizet meginni lefekvés előtt, ez általában megelőzi nálam a másnaposságot, ugyanis segít, mert az alkohol kiszárít.
2016. márc. 9. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!