Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért vesz be mostanában sok...

Miért vesz be mostanában sok egyetemista Cataflam-ot piálás előtt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, a Cataflamnak semmi kábító hatása nincs, és piával kombinálva sem okoz semmi extrát, viszont megnöveli a gyomorvérzés esélyét.

Mi értelme, hogy mégis szedik?

2016. febr. 27. 13:28
 1/5 Mojjo ***** válasza:
Egyrészt nekem fogalmam sincs, hogy van-e bármi hatása pia mellé a Cataflamnak, de még, ha valós fiziológiai hatása nincs is, placebohatása lesz. Magyarán, ha erősen úgy hiszik akik beszedik, hogy ettől milyen jól be fognak állni, azok be is fognak állni - az agy nagyon szép hatékonysággal le tudja gyártani ezt az érzetet, ha meg vagyunk róla győződve, hogy most ezt kell érezni. Persze a placebohatás mértéke (vagy akárcsak megléte) erősen egyénfüggő.
2016. febr. 27. 14:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Nahát, ilyesmiről még sosem hallottam... Az elsőnek igaza lehet. Amúgy összefüggésben állhat a dolog azzal az össznépi meggyőződéssel, hogy a Cataflam az valami bivalyerős gyógyszer. Gondolják, akkor majd biztos ütni is nagyot üt, oszt beveszik.
2016. febr. 27. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
A Cataflam egy erős fájdalomcsillapító. Ha fájdalomcsillapítóval iszik az ember, akkor az a központi idegrendszere hat tompítólag, ami általában kábult állapotot eredményez. Sok esetben fokozódik az agy légzésközpontjára nehezedő nyomás, ezért lehet sok fulladásos halálról hallani ilyen esetekben. Egyébként egy másik hatóanyag, a paracetamol alkohollal történő bevitele extrém mértékben károsítja a májat, és kis adagok mellett is májkárosodás fog kialakulni. Nagyon sok fájdalomcsillapítóban van paracetamol, bár a Cataflamban talán pont nincsen.
2016. febr. 27. 17:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért ne túlozzunk. A Cataflam messze áll az "erős fájdalomcsillapítótól". A Tramadol meg a Jurnista, na azok erős fájdalomcsillapítók. A Cataflammal azonos hatóanyagú Voltaren vénynélkül kapható.
2016. febr. 27. 18:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem sok egyetemista csinál ilyet, csak valami gyökerekkel találkozhattál. meg ma már minden retardáltat felvesznek 'egyetemre' ez is azt támasztja alá. nade visszatérve a kérdéshez, él az a vélekedés a köztudatban, hogy gyógyszerre nem szabad inni, mert 'beüt', gondolom azt hiszik, hogy ettől valami különlegesen jó élményük lesz meg jobban beb asznak. én is ittam már cataflamra, nem ez volt a cél, csak nagyon fájt valamim és muszáj volt gyógyszert bevennem, este viszont buli volt - én semmit nem tapasztaltam..
2016. febr. 28. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!