Mennyi idő után észrevehető az alkohol agysejtpusztító
hatása? És ez miben mutatkozik meg?
Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 18:48
1/7 anonim válasza:
Az alkoholnak jótékony hatása van a gondolkodásra!
Egy rövid példával érzékeltetném:
A gnúcsordát üldöző oroszlánok mindig a leglassab, leggyengébb állatot kapják el. Mivel a csorda sebessége megegyezik a leglassabb állatok sebességével, akkor ha a gyengék, lassúak kiesnek a csorda felgyorsul, és megmenekül...
Amikor iszol az alkohol mindig a leglassabb, leggyengébb agysejteidet pusztítja el először, így a gondolkodásod felgyorsul! Próbáld csak ki, a világ több égető gondjára találtak már magyarázatot kocsmai ivászatok során! Sőt nekem már egyszer a perpetum mobile terveit is elmagyarázta egy fazon, de olyan részeg voltam, hogy elfelejtettem. :D
2010. márc. 25. 19:16
2/7 anonim válasza:
Egyénfüggő, több okból is. Egyrészt azonos mennyiségű alkohol elfogyasztása nem mindenkinél jár azonos véralkohol-szintekkel (kinek mekkora a máj alkohol-metabolizáló kapacitása). Másrészt azonos ideig tartó azonos véralkohol szintek mellett is eltérő lehet az agy érzékenysége. Kezdetben nem biztos, hogy feltűnőek a tünetek. Az alkoholista nehezebben végez el komplexebb feladatokat (pl. helyes következtetések levonása, számolás, memória stb.), pszichiátriai tünetek alakulhatnak ki (pl. tipikus féltékenységi téveseszmék, esetenként agresszív viselkedés józan állapotban is). Nagymértékű alkoholfogyasztás tiamintartalmú ételek hiányában Wernicke-Korsakoff szindrómát okozhat (zavartság, amnézia, járászavarok, szemmozgászavarok). Az alkoholmegvonásos delírium pedig életveszélyes lehet, és csúnya hallucinációk kísérhetik (általában mintha rovarok mászkálnának a beteg bőre alatt, melyeket sokszor "lát" is, illetve őt szidalmazó hangokat hall, stb.). Krónikus alkoholizmusban az agy tömege is megfogyatkozik. Az érzelmi élet sivárrá válik, elszürkül, párhuzamosan a szellemi teljesítmény is hanyatlik, végül teljes elbutulás alakulhat ki.
2010. márc. 25. 19:20
3/7 A kérdező kommentje:
ez egy-két év, heti egy liter vodka után is kialakulhat? 17 éves nőnél?
2010. márc. 25. 20:53
4/7 anonim válasza:
Hogy mi mit okozott, azt nehéz biztosra megmondani, különösen így látatlanban, mert az orvoslás nem gépészet. Itt csak valószínűségekről lehet beszélni. Azt javaslom, hogy forduljatok neurológus szakorvoshoz, mert ez az ő asztala, és kívánom, hogy tudjon segíteni. (19:20-as voltam.)
2010. márc. 25. 21:28
5/7 anonim válasza:
4 éve élek Magyarországon, Vajdasági vagyok. Beszéltem én szépen a nyelvet, de egyre nehezebben jutnak eszembe a magyar szavak.(pedig még most itt is élek) :DD
2010. márc. 27. 15:28
6/7 anonim válasza:
A 19,20-as tud valamit..
Én Sssándor vagyok, ..kocsordi lakóós!...
Egyébként; mikor már nem veszed észre, na akkor!
2010. ápr. 1. 03:07
7/7 anonim válasza:
szal egy 17 éves lány vagy? akkor nyugodj meg a te korodban szinte mindenki bulizik és rengeteg alkoholt fogyaszt nem hiszem, hogy bármi bajod lesz tőle:) bár én 17 évesen nem vodkáztam a boroskólát jobban szerettem de abból hétvégente 6 -8 liter is lement de nem érzem magam hülyének:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!