Kóstolt már itt valaki Champagne-t?
Kóstolásra szerinted a Moet-ből megéri a 0.2 Literes palackot megvenni kósoltásra?
Mert megnéztem az egyik webáruházban és a 0.2 literes kiszerelés 5350 Ft-ba kerül.
Szerintem semmiből nem éri meg kicsit venni, mert aránytalanul sokkal drágább. Ha attól félsz, hogy nem fog ízleni a Moet, akkor ne tedd. Egy 0.2-es 5500, egy 0.7-es meg 12000 kb.
A másik dolog, hogy aki ennyi pénzt hajlandó kiadni egy italért, annak már mindegy, hogy 5 vagy 12ezer.
A harmadik pedig, hogy ha nem vagy tapasztalt kóstoló, akkor ne ezzel kezd, mert nem fog annyival jobban ízleni, mint amennyivel többe kerül.
Szerintem ez a 12ezer körüli összeg az amit még egyébként érdemes kiadni pezsgőért. Nem véletlen a Moet az egyik legpopulárisabb pezsgő. Remek az ár érték aránya.
Mi imádjuk a champagne-t.
Régen mindig gagyi pezsgőket vettünk szülinapra, szilveszterre (BB, Törley, stb.), de már néhány éve csak jó minőségűt veszünk.
Kedvenceink:
Billecart-Salmon Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
Veuve Cliquot Brut
Veuve Cliquot Rosé
Moët & Chandon Brut Imperial
Persze nem olcsók (amiket felsoroltam 12-15 ezer / üveg), de megéri ilyeneket venni különleges alkalmakra.
Kóstoltunk drágábbat is, pl. DP 2002 (70 ezer) - az is nagyon jó, de annyit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!