A pálinka vagy a likőr a legütősebb ital szilveszterkor?
Figyelt kérdés
2015. dec. 31. 15:25
1/11 anonim válasza:
Persze, hogy a pálinka ! A líkőr csak ízesített szesz.
3/11 anonim válasza:
Pálinkának minimum 37%-os alkoholtartalma kell legyen, általában 40-50 között van.
A Jager likőrnek számít, annak 35%.
Az ízesített, finomságnak számító likőrök alkoholtartalma 20% körül mozog.
4/11 A kérdező kommentje:
A Fütyülős likőrnek mennyi lehet kb.?
2015. dec. 31. 15:44
5/11 anonim válasza:
fütyülős 30%.. annyi mint a hubertus
6/11 anonim válasza:
Komolyan kérdezed?
P.Á.L.I.N.K.A.
7/11 Phoney válasza:
Hát, a zöld Chartreuse likőr pl. 55%-os... de az összetétele szerint pl. a „fekete abszintként” vesztegetett 80 fokos lötty is a likőr kategóriájába esik. Az „ütősséget” nem az italfajta dönti el.
8/11 anonim válasza:
Nekem 80%-os rumom van, azzal kevés likőr vagy pálesz tud versengeni :) Kár, hogy ilyen erősből csak az abszintnak nevezett izék mennek le, de azokat nem szeretem.
Úgyhogy ez se üt, mert nem tudom meginni, bár édességbe is bóléba is tettem, majd meglátjuk.
9/11 anonim válasza:
Everclear és meg van oldva az este... saját felelősségre. :D Nekünk egy üveg egy 4 fős társaságnak elég volt pár sör mellett. D
10/11 anonim válasza:
Itt páran keverik a szezont a fazonnal.
Angolul két hasonló szó, de magyarul más:
Liqueur - magyarul likőr ("bélíz")
Liquor - magyarul égetett szesz ("fekete abszint")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!