Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Boltban vásárolt palackos...

Dorobert kérdése:

Boltban vásárolt palackos konyakot, hogy kell tárolni hosszú távon?

Figyelt kérdés
Tavasszal fiam születik ,kitaláltam ,hogy születése előtt veszek neki egy üveg konyakot ,amit 18. szülinapjára kap meg! Elgondolásom szerint egy fadobozban szalmával ,vagy hasonlóval kibélelve lerakom fektetve a pincébe ,és nem háborgatom 18 évig. Kibírja ezt az időt egy üveg konyak? Le kell esetleg viaszozni? Kell-e forgatni időnként? Milyen hőmérsékleten érezné jól magát? Egyáltalán a pince megfelelő hely?
2015. dec. 25. 17:25
 1/2 Phoney ***** válasza:

A pince jó lesz. 18 év alatt lehet némi párolgásra számítani, szóval igen, nem hülyeség levenni a zárófóliát és kb. ugyanazt a területet pecsétviasszal leönteni (művészellátóban lehet kapni, kemény anyag, jól zár). Mindenképp kibírja ezt az időt, de nem feltétlenül lesz ugyanolyan jó, mint újkorában. Ha viaszolva van, szerintem nem érdemes forgatni, de nincs ebben tapasztalatom.

Azt azért remélem tudod, hogy ha ehelyett 18 évig havonta félretennél egy kétszázast, abból 18 éves korában újonnan olyan konyakot vehetnél, hogy megszólal... (kamatokkal/inflációval együtt számolva persze).

2015. dec. 25. 21:10
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi!

Értem az érvelésed a félretett kétszázasokkal kapcsolatban ,de az ilyen veled együtt felnőtt ital szerintem egyedibb ajándék! :)

2015. dec. 27. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!