Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek szilveszterkor ha...

Szerintetek szilveszterkor ha 14 evesek reszegek es mennek haza varosbol es rendor eszreveszi oket h dolongelnek ordibalnak stb akkor megallithatja oket vagy valami?

Figyelt kérdés
2015. dec. 24. 16:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
27%
18. életévét be nem töltött magyar állampolgár nem fogyaszthat alkoholt, ahogy magyar állampolgár nem fogyaszthat tiltott kábítószert, bárhol is legyen. Nem, nem csak eladni nem szabad.
2015. dec. 24. 19:07
 12/20 anonim ***** válasza:
Mojjo és Phoney a legaktívabb válaszoló ebben a témakörben szerintem. Régóta olvasom már, hogy miket válaszolnak. Eléggé értenek az alkoholos italokhoz, úgyhogy ilyen szempontból kár beléjük kötni úgyis alulmaradsz.
2015. dec. 24. 19:08
 13/20 Phoney ***** válasza:
100%
Bizony, szó nélkül agyonlőnek, nekem elhiheted ;)
2015. dec. 24. 19:09
 14/20 anonim ***** válasza:
Szép kis csekket írnak annak aki kiskorút alkohollal kínál, kiskorú veszélyeztetése miatt. Amennyiben kiderül hogy kitől kapta (pl. kivel vetette a boltban)
2015. dec. 24. 19:14
 15/20 szaszaa11 ***** válasza:
54%
A rendőr nem büntethet azért, mert fiatalkorú és alkoholt fogyaszt. Nem is viheti be, nyilván, ha nem bírnak viselkedni, akkor eljárhat, de akkor nem az alkohol miatt fog ez történni. Amúgy meg valóban fogyaszthat, csak az eladása tiltott. Ahogy a dohányzásnál is, teljesen ugyanaz a szitu. Szívtam én már 15 évesen a rendőr előtt cigarettát, amikor papírokat ellenőriztek, és? Semmi köze hozzá. Sőt még ahhoz sincs köze, ha eladás történik mert az meg nem a rendőrök hatásköre. Esetleg ifjúságvédelem tehet annyit, hogy felveszik az adatait, de kb Ennyi. :) aztán esetleg értesítik a szülőt. De ők meg szórakozóhelyeken néznek körül, nem az utcát rójják. Egyébként akkor ha én 15 évesen lementem faterommal inni egy sört a pincébe, akkor ő engem veszélyeztetett és ezért elítélhették volna?
2015. dec. 24. 19:19
 16/20 Mojjo ***** válasza:
Kedves 11-es, továbbra is kíváncsian várom a hatályos törvényt, ami ezt kimondja :)
2015. dec. 24. 19:23
 17/20 anonim ***** válasza:
www.alkohol.info.hu gondolom senkit sem zavar hogy minden sörösdobozra rá van írva.
2015. dec. 24. 19:31
 18/20 anonim ***** válasza:
49%

Idézem: "Mivel NÉHÁNY ország jogrendszere más életkori határt szabhat meg, a felhasználónak be kell töltenie az adott országában hatályos, illetve a szolgáltatás igénybevétele szerinti ország szeszesital-fogyasztási korhatárát is."

Csakhogy Magyarországon fogyasztási korhatár NINCS!

2015. dec. 24. 19:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, a cím ne zavarjon :)
2015. dec. 24. 19:50
 20/20 Mojjo ***** válasza:
100%
Kedves 17-es. Engem a törvény érdekel, nem az, ami a sörösdobozokra van írva (amúgy ritkán vezsek sört, de majd megnézem), és nem is az, amit random honlapok öszehordanak. A konkrét törvény. Tudod, a törvényt, melyben le van fektetve, hogy tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek nem adható el alkoholtartalmú ital, bármikor tudom linkelni, idézni, csak szólj, ha kell. Te viszont jössz a fogyasztást tiltóval. De segítek, nehogy feleslegesen fáradj: nem fogsz ilyet találni, mert Magyarországon csak a vásárlás korhatára szabályozott törvényileg, a fogyasztásé nem. Sok országban valóban zabályozva van a fogyasztás korhatára, egyes országokban ez konkrétan eltér a vásárlás korhatárától, de kishazánkban a fogyasztás korhatára nincs lefektetve.
2015. dec. 25. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!