A magyar brandyk többsége miért tartalmaz növényi kivonatot?
Figyelt kérdés
Pl. a lánchíd az tiszta brandy.2015. dec. 3. 21:28
1/2 anonim válasza:
Nem tudom most épp melyikre gondolsz, mert nem vagyok oda a brandyért, de lehet hozzán valami köze annak hogy az idén január 1-jén bevezetett törvénynek "köszönhetően" minden pia elég magas adót kapott a pálinkákon és a legalább 7 féle gyógynövényt tartalmazó viszont mesterséges szinezéket nem tartalmazó töményeken(Unikum, Jager, Becherowka, Hubertus stb.) kívül. Emiatt az adó miatt az év elején a Royal illetve Kalinka vodks is pl. 2600 Ft volt a 0.5 liter. Aztán mind a 2-be újabban gyógynövényeket raknak hogy elkerüljék az adót, ezért vissza is esett az alapáruk 2000-re, akciósan 1700-1800 körül vannak. Lidlben whiskyt is láttam gyógynövényekkel. Szerintem a magyar brandykkel ugyanez történhetett.
2/2 Phoney válasza:
Igazából a NETA előtt is volt növénykivonat az olcsó brandyk címkéjén, szóval nemcsak adókerülésről van szó. Nem egyértelmű, hogy milyen növénykivonat, de a brandy gyártásánál normális pl. a "boisse", azaz tölgyfatea használata, ami erősebb faízt ad neki. (Ezt a cognac-nál is szabad.) Egyes márkáknál szilvakinvonatot is láttam régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!