Miért "koppitunk" az asztalon koccintás előtt?
Figyelt kérdés
Koccintás előtt miért kell az asztalon 2x koppantani pl.: a röviditalokkal?2015. dec. 1. 20:46
2/6 anonim válasza:
Filmekben előszeretettel alkalmazott jelenet, a túlzást, és a mértéktelenséget szimbolizálhatja. Kevesen, bizonyos kultúrákban szokás csak. Vagy egy-egy kisebb közösségben. Inkább az a gyakoribb, hogy a földre loccsantunk egy kicsit a röviditalunkból (pl. pálinka), hogy a nemrégiben elhunyt rokon, barát is ihassék' ily módon.
3/6 anonim válasza:
Ez új! Biztos a haverjaid találták ki. Soha életemben nem hallottam ilyent
4/6 A kérdező kommentje:
Nem haverok találták ki! :)
Vendéglátásban dolgozom, ott is már többször láttam
2015. dec. 1. 22:23
5/6 anonim válasza:
Erről még nem hallottam. Azt tudom hogy ha a pohár alját ivás előtt az asztalhoz koppantjuk egy több fős társaságban, az ugyan olyan mint ha mindenkivel koccintottunk volna. Pont mint amikor népes társaságba érkezünk, ha tenyérrel az asztalra csapunk az olyan mint ha mindenkivel kezet fogtunk volna.
6/6 anonim válasza:
A két koppintás pont egy mély levegővételre elég idő, gondolom segít hogy ne érezd az ízét, és lent maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!