Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell kulturáltan inni?

Hogyan kell kulturáltan inni?

Figyelt kérdés
Szinte még soha nem ittam alkoholt, de most lesz egy buli ahol valószínűleg sor kerül rá, viszont nem szeretnék berúgni és nem tudom mennyitől rúgok be. Köszönöm a válaszokat előre is.:) 16/L

2015. okt. 8. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyél előtte rendesen és ne dönts hirtelen magadba sok piát, ha még életedben nem ittál, akkor kb 2 sör meg 1-2 feles után jól leszel.

Menőzésből meg ne csináld, hogy na csakazértis ezt még lehúzom, mert kínosabb mindent összehányni, mint nem berúgni.

2015. okt. 8. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne úgy, ahogy én csináltam egyszer, hogy mindent megkóstoltam :D

Az volt a legjobb, amikor ittam egy sört és egy felest, ez nálam pont egy alaphangulatot okozott (semmi nem látszott rajtam, ennyitől? de én éreztem), majd amikor ez elkezdett lohadni, akkor megint ugyanezt. Elvoltam vele egész éjjel és nem fenyegetett veszély. Eleve nem döntöm le a söröket percek alatt, a felessel is elülök... Sörtől nehéz lenne berúgnom, olyan gyönge az ivási sebességemhez, viszont láthatóan iszom, nemcsak ott ülök.

Ha csak feleseket döntögetek, az már sokkal meredekebb beállási görbével rendelkezik, bár 3 után mindig megállok és egy hétig tuti nem megyek alkohol közelébe... De olyankor sincs semmi bajom.

Köztudott, hogy mindenfélét összeinni a legrosszabb. Plusz egyél előtte, sőt akár közben is. De alapvetően ne igyál sokat, ha mennyiséget akarsz, azt lightos cuccból, mint a sör. Azért abból se akármennyit...

2015. okt. 8. 23:18
 3/6 Ügyet Lenke ***** válasza:
Úgy kell kúltúráltan inni, hogy nem rúgsz be, nem hánysz, nem részegedsz meg, nincs meghatározott mennyiség...igyál valami olyant ami nem túl erős kezdetnek, ne sokat, ne egyszerre és majd meglátod, hogy hogyan hat...ha érzed, hogy van hatása akkor lassíts, hogy ne üsd ki magad.
2015. okt. 9. 08:25
 4/6 anonim ***** válasza:
16/L és szinte még soha? Ajjaj. 1-2 feles, 1-2 sör. Max! Ha nem akarsz a faszbukra felkerülni kínos/megalázó szituban. Ne feledd, hogy az ital hatása csak kicsit később jelentkezik! Sajna hogy mit bírsz és mennyit azt csak egyféleképp tudhatod meg, de semmiképp se egy házibuliban kísérletezz!
2015. okt. 9. 12:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Lassan igyál, ha érzed a hatását, akkor hagyd abba. Ennyi a trükk. Nem egyik percről a másikra lesz részeg az ember, az alkohol folyamatosan szívódik fel.
2015. okt. 10. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:

1-2 sör, vagy 1-2 feles és jól leszel.

Én úgy ittam először, hogy végig kóstoltam mindent.

Bor,sör,házi pálinka,,vermuth,vodka.

Jól beütött, meg olyan másnapos voltam, hogy nem tudtam mi van velem.

Te ne tedd ezt! Maradj egy fajta italnál, lassan igyál, ne úgy, hogy "na akkor ezt most lehúzom". Lehet, hogy akkor hamar beüt, hirtelen és úgy kellemetlen.

A poharadat soha ne rakd le! Bármit belerakhatnak, főleg ha kocsmába/discoba mész, de házibuliban is előfordulhat, jártam hasonlóképp.

Cigit se vegyél el mindenkitől, ha nem ismered. főleg ha tekert, vagy töltött.

De ezt a szüleid nem mondják el? Nekem elmondtak mindent amikor először mentem inni. xD

2015. okt. 11. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!