Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A forralt bor jó olcsó borból...

A forralt bor jó olcsó borból is? Kell hígítani vízzel?

Figyelt kérdés

esetleg néhány tanács hozzá? most csinálok először, a hétvégén

milyen bort érdemes venni hozzá?


2015. okt. 6. 08:40
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

BB márkájú száraz vörösbor jó?500korul volt

Vagy menjek még feljebb

2015. okt. 6. 13:34
 12/18 Mojjo ***** válasza:

Igen, egyből látszik, hogy milyen "hasznos" volt törölni a hozzászólásomat...


Kedves kérdező! Az 500 forint az még a legalja kategória borban sajnos. Ha _nagyon_ olcsón szeretnél vörösbort venni, akkor Patricius kékfrankos, 1000 HUF alatt lesz kicsivel. Ha még ennél is olcsóbbat szeretnél, akkor Ostoros egri kékfrankos, vagy Teleki villányi kékfrankos - ezek 700-800 környékén vannak. De én valójában olyan 2-2,5 ezer környékén linkelgettem a törölt hozzászólásomban. Ha az már sok, akkor ezeket tudom még, amik ihatóak. Ha picit mehet 1000 felé, akkor Frittmann kékfrankos, illetve Ostoros prémium kékfrankos. Picit feljebb, 1500 környékén pedig már van Szeremley pinot noir, vagy Koch prémium kadarka.


(Igen, ilyen árkategóriában leginkább kékfrankosokat tudok mondani, amik jók a célra... Az árkategóriában gyakran előforduló Cabernet Sauvignont egyáltalán nem ajánlom forraltbornak, a szintén gyakran előforduló Merlot-t pedig feltételesen, ha nem találsz mást.)

2015. okt. 6. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

500 Ft körüli bor az nem bor.

Pörköltbe sem teszek már rossz bort, mert elrontotta az ízét, pláne forralt bornak.

2015. okt. 6. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:

köszönöm, akkor nem azt veszem meg.

karácsonyi vasarokban kb milyen ár kategoriaju borokat hasznalnak a forralt borhoz? bár ezeket biztos vizezik is

kardamont, fahejat, szegfuszeget, narancsot, citromot, mezet és mazsolat tervezek, ebbol fozok szirupot, es a borral max 70fokra tervezem melegíteni. bár ha jól tudom 78,4°C on van a forraspontja az etil-alkoholnak, de jobb nem kockàztatni:D így jó lesz?

2015. okt. 6. 19:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis magánvélemény. Ha egy kocsmában megkóstolom a folyóbort akkor általában nem vagyok túl elégedett (ízetlen, savanykás, kellemetlen utóíz), viszont ha télen kérek egy forraltbort amit ugyanabból a folyóborból csináltak akkor a legnagyobb problémám az szokott lenni hogy kicsit beleborult a cukrosüveg. Nem azt mondom hogy nem érdemes kísérletezni, de a különleges italok különleges alkalmakra valók, nem a hétköznapokra. Teljesen természetes hogy a karácsonyi vacsoránál mindenki háromszor drágább bort bont ki mint amit év közben szívesen iszogat. Pl. van aki 2000ft helyett 6000ft-osat és sajnos olyan is aki 200 helyett 600 forintosat. Mojjo meghívhatsz karácsonyra :D
2015. okt. 6. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 Mojjo ***** válasza:

LőRA200:

Kóstolj meg akkor pár minőségi borból készültet is, meg fogsz lepődni :) Ahogy írtam, természetesen a cukor, meg a fűszerek gyönyörűen ápolnak és eltakarnak, már ami a borhibákat illeti (bár igazából nem, nem mindent), így hogyne, az ihatatlant a legtöbben nagy örömmelmegisszák. Próbálj ki mellé pár minőségi borból készült forraltbort is, meg fogsz lepődni. Na nem cask egyszer, többször, többfélével, hasonlítgasd, figyelj arra, hogy mit érzel.

Érdekes amúgy, de van egy hely, amere a legtöbb barátommal forralt borozni szoktam, és mindenki, de tényleg frankón mindenki dícséri, hogy ott mennyire jó a forralt bor. Egyetlen egy titka van. Nem a fűszerek, nem egyéb, csak az, hogy igencsak jó bor az alap.


Különleges italok meg szerintem pont akkorra valók, amikor úgy érezzük, hogy jól esne nekünk és/vagy a társaságunknak. Az általam legdrágábban vett bort lazán egy random hétköznap bontottam fel, igaz, természetesen nem egymagamban, de akkor is, mindenféle különösebb dilemma nélkül. Merthát basszus, azért van.


Kedves kérdező!

Érdekesen hangzik, de hajrá! :) Amúgy a fsztiválokon teljesen változó. Láttam én már olyan borból is csinálni, amit nagyon szívesen iszok magában úgy amúgy, meg olyanból is, amit max akkor vennék a számba, ha fizetnének érte. A nagy átlag a kettő között lehet valahol, bár érzésem szerint az utóbbihoz közelebb.

2015. okt. 7. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
köszi megint. amúgy a 100ft/decis kategória tuti az alja fajta. de ittam már télen kb ezer forintért is egy pohàrnyit. majd kísérletezek itthon borokkal és receptekkel, szeretnék igazán jót csinálni. :)
2015. okt. 7. 07:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem, nem.
2015. okt. 7. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!