Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borozáshoz milyen nassolni...

Borozáshoz milyen nassolni valót tálaljak a sajton kívül?

Figyelt kérdés

Borkóstolót szervezünk a barátainkkal, 14-en jönnek vendégek mihozzánk.

Kísérőnek lesznek sajtok, de 3-an laktózérzékenyek, nem esznek semmilyen tejterméket, sajtot sem és 2-en vegánok, ők tejterméket és tojást tartalmazót sem fogyasztanak.


Szóval elsősorban laktózérzékenyekhez és vegánokhoz szólna a kérdés: Mit ajánlanátok? Mit szoktatok nassolni? Milyen ropogtatni való illik borozós, beszélgetős estéhez?



2015. szept. 23. 17:09
 1/8 anonim ***** válasza:

alma

zsíros kenyér lilahagymával

2015. szept. 23. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Tejes kifli teljesen semlegesíti a száj érzékszerveit. Persze a zsíros és erős én fűszerezett (hagymás) kajak is jól esnek, de letolják az ízletest.

De például kékfrankosnak pont érdekes extra ízeket tud nyújtani a lilahagyma.


Sörkorcsolyák is jók, de nem a kóstolálhoz, hanem a buli részéhez.


Adott borhoz illő ételeket is lehet keresni.

2015. szept. 23. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én magában iszom a bort.
2015. szept. 23. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Oké, de mi különböző féléket készülünk kóstolgatni, egész dumaparti alatt, szóval kéne valami nassi ami elválasztja a 2 ízt
2015. szept. 23. 20:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt eddig mindig imádták a barátaim: [link]
2015. szept. 24. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 Béla211 ***** válasza:

Almát meg diót is szoktak a borkóstolóknál alkalmazni És azt a vegán barátaid is meg ehetik. A dió egy részét meg is piríthatod.Az almákat meglocsolhatod citrommal akkor nem barnul meg. De az alma szirom is jó.És hogy legyen valami fűszeresebb is: sütőtökmagok – minél nagyobbak, annál jobb

1-2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál curry fűszerkeverék

1 teáskanál só

A sütőtök magjaiból ízletes téli csemegét készíthetünk, a fűszerezést a család ízléséhez igazíthatjuk.


A magokat lemossuk, megszárítjuk, összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, majd tepsibe terítve, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megpirítjuk. 10-12 percenként átkeverjük, hogy egyenletesen süljenek. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.


Tipp: a recepthez felhasználhatjuk a töklámpáshoz kivájt tök magjait is.

Ezeket vegánok is fogyaszthatják.

2015. szept. 24. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Mojjo ***** válasza:

Ha a bor a lényeg, és valóban a borokat szeretnétek megismerni, akkor sajtot semmiképpen nem. (Sem lilahagymás zsíroskenyeret, sem semmi nagyon karakteres ízű dolgot.) Igazából, ha tényleg a borkóstolás a cél, akkor semlegesebb ízű pékárukon kívül mást nem nagyon ajánlanék. Esetleg semlegesebb szendvicsek, uborkával mondjuk.


Ja igen, és még egyszer ismétlem: sajtot semmiképpen sem! Tök jó a sajt és a bor együtt, tipikus párosítás, és fantasztikusan jó dolgokat lehet összehozni belőlük, ha az együttes gasztronómiai értékre vagytok kíváncsiak. Ha viszont valaki magára a konkrét borra kíváncsi, akkor a sajt maximálisan kerülendő.

2015. szept. 24. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! :)
2015. szept. 25. 08:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!