Mennyi idő kell ahhoz, hogy ismét alkoholista legyek?
Tíz éven át tizennyolc éves koromtól rendszeresen fogyasztottam szeszes italokat. Ez alatt szépen lassan alkoholistává váltam. A barátnőm nagyon keveset iszik (mint egy átlag nem alkoholista) . Őt nem zavarja, hogy iszom, viszont felvetette, hogy mi lenne, ha kipróbálnám, hogy egy hónapig nem iszom. Belementem , mert tetszett az ötlet, és kíváncsi voltam, hogy kibírom-e. Már harmadik héten járok, és eddig minden simán ment, semmi kézremegés, semmi egyéb megvonási tünet. Csak párszor kívántam meg a szeszt, de természetesen nem ittam, arra gondoltam, hogy én már 4-5 ember alkohol adagját megittam egy életre, szóval nehogy már az a fél liter sör vagy az egy deci vodka kelljen nekem.
Viszont most már közelítek az egy hónap vége felé, és szeretném újra felvenni a ritmust (napi 4 sör, 2 vodka gyümilé kb). De attól félek, hogy rosszul lennék, vagy az első korty után nem kívánnám az alkohol ízét. Szerintetek fokozatosan térjek vissza, vagy egyből a közepébe?
Tudom, hogy trollkodásnak hangzik a kérdésem, de nem az. Én tényleg nagyon szeretem a piát és kb. Ez a legnagyobb örömforrásom is az életben, a legtöbb szép emlék is alkoholhoz köthető valamilyen szinten. A normális válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!