Valódi abszint?

Figyelt kérdés

Tudnátok mondani gyártókat, akik tradicionális abszintot gyártanak? Úgy tudom elég sok a zöldre festett 80%-os alkohol abszint néven...

Mi a véleményetek a hapsburg abszintról? Kaptam egy 89% abszintot, hapsburg XC, ez is csak nevében abszint?

2015. aug. 6. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Abszint és abszint között is van különbség. Ahhoz, hogy valamit valóban valódi abszintnak lehessen titulálni, 5 feltételnek kell teljesülnie: legalább 45% alkoholtartalom, fehér üröm jelenléte, cukrozás nélkül van palackozva, ánizsos-fehér ürmös az íze, és vízeséskor a kicsapódó illóolajok átláthatatlanná teszik. Ha ilyen, mind az 5 feltételnek megfelelő és itthon is kapható abszintot keresel, akkor javaslom:

François Guy

Kübler Absinthe

Versinthe la Blanche

Vom Fass Absinth 70%

Persze biztosan vannak még egyéb márkák is. Ezeket már ittam, garantáltan finomak, bár a Versinthe la Blanche azért nem volt top kategória.

A Habsburg valódi abszintokat gyárt, habár ha jól tudom, az XC "szériát" ízesíteni szokták pluszban valamivel. Nem tudom hogy ez elveszi e tőle a valódi címet, nem vagyok annyira szakértő.

2015. aug. 6. 21:57
 2/3 Phoney ***** válasza:
100%

A Hapsburg X.C. Original (tehát a négy X.C-ből a zöld változat) abszintnak tekinthető, de alsó-középkategóriás, durván túlárazott ital, amit nem fűszerekkel párolnak le, hanem filléres növénykivonatokat és festéket kevernek az alkoholhoz. (Minőségi abszintot nem is nagyon lehet megvalósítani 83% fölött.) A többi (kék, vörös, meg talán még egy) X.C. íze eltér az abszintétól, ezek gyümölcsös ízesítésűek.

Sok főzde készít valódi és jó abszintokat, ilyen márkák pl. a Jade, Émile Pernot, Eichelberger, Zufánek, Duplais, stb., de a legtöbbet csak külföldről lehet megrendelni.

Itthon a következőket lehet kapni:

-- Vieux Carré (a magyar webshopokban általában valamiért csak "Carré Absinthe")

-- Duplais Verte

-- Kübler

-- Francois Guy,

de az utóbbi 3 csak egy boltban kapható, és elég borzalmas árakon.

Ezen kívül a Vom Fass-nál (Bp., Szt. István park) lehet kapni decinként kimérve 2 féle abszintot, megérnek egy-egy decis üvegcsét, de nagy üveget tölteni belőlük nem túl jó vétel.

A Pernod 68, a La Fée Parisienne és a Versinthe La Blanche is abszint, de hasonlóan gyenge és túlárazott, mint a Hapsburg. (A La Fée Bohemian és a sima Versinthe Absinthe viszont nem abszint.)

2015. aug. 7. 08:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. aug. 8. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!