Nem elég hogy bevezették a 4 decis sört, ami ugyan annyiba kerül mint az 5 decis, elkezdték kukoricával tömni a sörüket, ami miatt kb. ihatatlan kategória lett.
2015. júl. 27. 22:27
1/7 Phoney válasza:
Amikor bevezették a 4,×%-os söröket, akkor miért követtek el „öngyilkosságot”? Amikor a szórakozóhelyek átálltak a 4 decis sörre és 4 centes rövidre, akkor miért követtek el „öngyilkosságot”? Amikor a cigigyárak átáltak a 19 szálas dobozra, akkor miért követtek el „öngyilkosságot”? Mert jobban izgatja a pancserkámat, hogy „emelkedik a sör ára”, mint hogy ugyanannyi pénzért kevesebb van benne. Nem mindenki tud/szeret számolni...
2015. júl. 27. 22:36
2/7 Mojjo válasza:
Most kezdték el kukoricával tömni? Én úgy emlékszem, eddig is volt bennük, kivéve az 1895-ben (meg talán a démonban, de abban nem vagyok biztos). Az 1895-ben amúgy nem volt kb egy hete sem, amikor legutóbb ittam, bár nyilván nem tudom, mikori palackozás.
2015. júl. 27. 23:04
3/7 A kérdező kommentje:
egyre több a kukorica tartalma évről évre.
2015. júl. 27. 23:07
4/7 Mojjo válasza:
Ezt nem tudtam. Ezt honnan lehet tudni, hol lehet megnézni?
Egyébként ha nullától különbözik a kukoricatartalom, akkor a sörfogyasztók egy részét eleve elveszíti az adott termék, mint potenciális vásárlóerőt, mert sokaknál az kizáró ok, tökmindegy, hogy kevés vagy sok. Akiknél meg nem kizáró ok, azok tipikusan nem foglalkoznak annyit a kérdéssel, hogy megérezzék és/vagy érdekelje őket, hogy több lett benne a kukorica. Tehát előállítási költséget lehet csökkenteni, miközben vásárlóerőt nem, vagy csak alig veszítenek, egész egyszerűen a termék pozícionálása miatt. Akik erre finnyásak/igényesek (a megfelelőt vérmérséklet és világlátás szerint aláhúzni), azoknak ott van az 1895. Akik nem, azoknak az alap termék, olcsóbban előállítva.
2015. júl. 27. 23:36
5/7 anonim válasza:
Sajna 2015 van, erre halad a világ... mindenen sporolni.
2015. júl. 28. 06:20
6/7 anonim válasza:
A Démon is kukoricamentes, barna sörnél sokkal jobban belezavar az ízbe a kukorica (pl. Szalon), mint a világos söröknél. A 4 decis sört én is utálom, remélem vissza vonják.
Azt persze senki nem vette még észre, hogy a Pilsner Urquel alkoholtartalma mostanában 5%-tól 4,4-re csökkent, pedig az is burkolt áremelés.
2015. júl. 30. 00:36
7/7 Mojjo válasza:
Sajnos az alkoholtartalom csökkentése nem "csak" burkolt áremelés, hanem a termék minőségének lerontása is. Az alkohol az egyik meghatározó összetevő a sör (íz)egyensúlyában, összhatásában. Ha 5 deci helyett 4 decit kapunk, legalább a termék ugyanaz marad. Itt még ezt sem lehet elmondani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!