Miért gyenge a pálinka?
Figyelt kérdés
A cefre kint volt a napon,cukrot tettünk bele. El kezdtük kifőzni és még második kifőzésnél is gyenge szinte semmi íze nincs?? Rosszul főztem vagy a cefre a rossz?2015. júl. 5. 23:06
1/3 anonim válasza:
Nem szabad melegnek lenni a cefrének, mert az élesztőgombák tevékenysége során pár fokot amúgy is emelkedik a hőmérséklete és 25 fok felett már nem működnek megfelelően az élesztőgombák. Inkább szaporodnak és nem erjesztenek. Nem véletlen, hogy pincében szokás erjeszteni. A fény sem tesz jót.
2/3 Phoney válasza:
A leírtak alapján semmiféle fogalmad nincs a cefrézésről, úgyhogy nincs is min csodálkoznod, ha nem sikerült. Legközelebbre tanuld meg, hogy kell csinálni:
3/3 anonim válasza:
Leforrt egyáltalán rendesen az a cefre? Amúgy pincében illik tárolni vagy legalábbis olyan helyen ahol nincs közvetlen napfény és meleg.
Persze a főzés sem mindegy, egyrészt nem szabad gyorsan főzni, elejét, végét elvesszük stb.
Pálinkát bárki tud főzni, de a jó pálinkához sok-sok év tapasztalat és tudás kell.
Amit fentebb linkeltek remek alap, meg sok helyen lehet kiskönyveket is venni, érdemes átböngészni. Nincs jobb annál mikor az ember a saját pálinkájával kínálhatja meg a vendégeit, pláne ha tudja, hogy nem csak kedvességből mondják, hogy jó a pálesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!