Egy 'régóta ivós' csapat gyorsan megkülönbözteti a házi pálinkát a boltitól, igaz?
Mind a kettő pálinka, úgyhogy nem feltétlenül különböznek, bár tény, hogy a bolti pálinkáknál a főzdék a házitól eltérő stílust követnek.
Ha minimum 45 (de inkább 50) %-os boltit veszel (természetesen olyat, amire konkrétan PÁLINKA van ráírva, mert a többi nem pálinka), akkor jó eséllyel „átverheted” őket, csak a szilvát kerüld, mert annál a legfeltűnőbb a stílusbeli különbség.
sajnos nincs, nincs vidéki haverom.
szeretnék házit venni, de sehol sem tudok.
van esetleg ötletetek?
A Disznótoros barack egyébként elég jó választás lenne, mert ugyan jónak nem jó, de nem rosszabb egy átlagos házinál, 50 fokos és a jellegében is emlékeztet a házira. Nagyobb kiszerelésben nem is túl drága, de a legtöbb helyen csak a 3,5 dl-es palackot látom, az 3000 körül van, nem ér annyit.
ma 13:23
Sajnos nemcsak alkeszdolog problémázni az 50 alatti pálinkán, hanem vidéken elég jellemző berögződés, olyan embereknél is, akik amúgy szívesen isznak mellette mondjuk 36%-os brandyt. Persze szeretik ők a 45 fokos pálinkát is, amíg nem tudják, hogy annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!