Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyire lehet ebből később...

Mennyire lehet ebből később problémám?

Figyelt kérdés

16 éves, aszociális, önbizalomhiányos, enyhén személyiségzavaros, magányos fiú vagyok.

Középsuli előtt látván az alkoholista felmenőimet többször is megfogadtam, hogy nem iszom soha alkoholt.

Ezt az első komolyabb házibuli közepéig tudtam betartani. Azóta, kb. havi rendszerességgel járok el baráti házibulikba, és mindig én ütöm ki magam legelőször és általában a legjobban. Vicces, de sokkal jobban szeretek részeg lenni, mint józan. Józanul csak tehernek érzem az életet, kilátástalan a jövőm... Nem merek közösségben még enni sem, mert kínosnak tartom..

De részegen jól érzem magam, és érdekesmód a középsulis kapcsolataim 90%-át részegen szereztem..

Igazából ezen nem is tudok, de nem is akarok változtatni, de mintha érezném, hogy később ebből bajok lehetnek.

Vagy ez normális?

2015. jún. 17. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, hogy az öröklött és tanult elemek esetén az egyénnek kivételesen erős önkontrollal kell rendelkeznie, hogy leküzdje a hozottakat. Azaz normális, hogy neked ilyened nincs.
2015. jún. 17. 18:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Túl komoly téma, és sok erősen befolyásoló tényezőt mondtál, amiről jó lenne többet tudni, és téged is jobban ismerni.

De így, a sorok között olvasva azt tudom mondani, igen, lehet belőle probléma.

Nem akarok, és infó hiányában nem is lehet jobban belemenni ebbe a témába, nem is fogok okoskodni, meg ítélkezni se.

Egy örök igazságot mindig figyelj magadon, mintegy külső szemlélőként.

Mennyire irányítod TE az alkohol fogyasztásodat, és mennyire irányítja az alkoholfogyasztás az életedet.

Ha erős a kontroll, kisebb a kockázat.

Nem mellékesen jegyzem meg, már most gyenge a kontroll.

De alapvető változásokhoz igen hasznos lenne egy kis személyiség fejlesztés, élettapasztalat, (jó helyről!) meg egy talpra esett pi-na, aki néha helyre pofoz.

2015. jún. 17. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:
"Igazából ezen nem is tudok, de nem is akarok változtatni" Akkor meg mi a kérdésed tulajdonképpen?
2015. jún. 17. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!