Rumot keverni?
Forró fahéjas limonádéval, ezt hívják grognak. Egy adaghoz féldeci rum és 2 dl limonádé (2 cl citromlével és 1-2 teáskanál cukorral) és egy fahéjrúd (ez többször használható) vagy egy csipetnyi fahéj ajánlott. Ha rossz a rum, akkor érdemes sűrűbbre csinálni a limonádét. (Úgy meglepően jól „elviszi” akár a kommersz rumot is.)
Egyébként ki lehet próbálni hideg limonádéval is (fahéj helyett fodormenta), de akkor már inkább rendes mojitót érdemes csinálni belőle. Vészhelyzetben citromos fanta meg ilyenek is szóba jöhetnek.
Ha gyömbérsörrel kevered, akkor Dark 'N' Stormy koktélt kapsz. Gyömbérsört mondjuk itthon nem nagyon lehet kapni, max importáru boltokban. Házilag könnyen készíthető (és könnyen elrontható). Kinley és hasonló ginger ale nem gyömbérsör! Dark 'N' Stormyhoz CSAK sötét rumot használunk.
De ha már Kinleynél tartunk, azzal is jó keverni. Rumot egyébként még teával is szokás. Gyümölcslével szerintem undorító lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!