A rumot mivel lehetne keverni?
Egymagába nagyon rossz az íze ezért arra gondoltam keverném vmivel ami kicsit elveszi ezt az ízt.
Nem feltétlenül alkoholos italra gondolok amivel keverhetném.
Előre is köszönöm a válaszokat
Eddig még nem találkoztam olyan rossz rummal, amiből nem lehetett jó grogot csinálni:
- 5 cl rum
- 3 cl citromlé
- 2-4 teáskanál cukor
- 1 dl forró víz
- esetleg kis fahéj, szegfűszeg
(vannak ennél bonyolultabb grogok is, de kb. ez az alap)
Esetleg mehet ugyanez hidegen, forró víz helyett jéggel. Akkor olyasmi lesz, mint a daiquiri.
Sok mindenhez illik ez a "nagyon rossz" íz. Képzeld, sütibe is azért teszik, hogy elrontsák vele. :-)
Ha körülnézel a koktélreceptek közt, egy csomó italt találsz, amiben fellelhető.
A legalapabb a rumos kóla, de fel lehet dobni gyümölcslével is, pl. ananászlé, narancslé, málnalé, eperlé...
Tej alapú italokkal, vagy likőrökkel (pl. kávé-, csoki-, tojás-, kókuszlikőr, curacao) is kitűnő.
Amúgy ha nem ízlik, ne idd!
Ivásra csak a drágább, minőségi rumokat szabad megvenni, a gagyi "rum ízű szeszes ital" max. édességbe való. Utóbbi csak butítja az embert, és másnap iszonyú fejfájással ébredsz.
Kedves Phoney!
Lehet, hogy igazad van, nem ittam végig a teljes választékot.
Én a magam részéről a Portorico rumra szavazok. Koktélhoz pedig a Bacardit használom, egyrészt az átlátszó színe miatt, ami nem színezi el a többi hozzávalót, másrészt gyengébb, így nem lesznek mata részegek már a buli elején a vendégek.
Üdv: 7-es válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!