Hogy kerülhet 2600 FTba egy 5 PUTTONYOS TOKAI ASZÚ?
Figyelt kérdés
A bor azt hiszem 2004-es vagy 2005-ös. Kicsit kevésnek találom.2010. febr. 23. 18:51
11/16 anonim válasza:
hát ezentúl én is borászhoz megyek inkább, mert pont külföldi ismerőseimnek szeretnék valami jó bort vinni, és nem szeretném égetni magyarországot azzal, hogy viszek egy jó nevű bort aztán egy lötty van benne.
12/16 A kérdező kommentje:
nekem nincs borász ismerősöm. 5 puttonyos aszú spárban volt ennyi. két polccal feljebb egy kevésbé olyan régi aszú, és csak 4 puttonyos, dupla ennyiért volt. tököm tudja...
2010. febr. 24. 12:57
13/16 anonim válasza:
Hogy kerülhet 2600 Ft-ba? (Nagy F, kis t, kötőjel, ba!!!)
Egyszerűen!
Rájött az a pincészet, hogy az olasz, spanyol, sőt francia borok sarokba szorítják a magyar hólyagokat.
A magyar bor rendkívülisége ugyanolyan mendemonda, mint a "kiváló magyar búza" :((
14/16 anonim válasza:
Most éppen a "Tesóban" az 5 puttonyos aszú 1200Ft. Én borász vagyok, és ezt elég érdekesnek találom! Aki tudja , hogy hogyan készül a Tokaji, tudja, hogy ennyiért nem lehet 5 puttonyos aszút előállítani ! Gondolkozzatok Ti is, hogy a TESÓBAN miket árulnak ! ...hát Én ezt nem innám meg !!!
15/16 A kérdező kommentje:
Akkor mégis honnan a retekből tudok szerezni minőségi puttonyos aszút, amit esetleg eltárolnék évekre?? ha tesóban és spárban nem bízhatok...
2010. márc. 19. 20:15
16/16 anonim válasza:
Azért haláli hogy lenullázták azt aki megmondta a valódit,
Igen a tokai valóban egy átlagos sőt átlag alatti bor. A borász aki enyiból nem hozza ki az meg tudod, egy 5 puttonyos aszu költsége 0,5 literre kivetitve nem éri el a 280- 320 Huf ot, és ebbe mindent beleszámoltam.
Ja a többieknek mikor belesetek ebbe a tokai feeling be azért kóstoljatok meg pár mást is, nem kell egyból méregdrága dessertborokkal kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!