Szerintetek csemegekukoricából lehet finom párlatot készíteni?
Ugyan ez a menete, maximum a cukorból lehet kevesebb, tekintve, hogy a csemegekukorica édesebb kissé.
Mindenféle gabonából lehet szalonképes párlatot főzni akár kisüsti módszerrel is, csak jóval több elő- és főleg utópárlatot kell elvenni (illat/íz alapján), mint a gyümölcsnél. (Ez utána még egyszer felönthető kármentő lepárlásra.) Kimondottan finomnak nem nevezném, de meg lehet szeretni, illetve lehet ízesíteni.
tegnapelőtt 21:53
Normális esetben a kukorica kilónként 2-3× annyi szeszt ad, mint a szilva...
tegnapelőtt 23:19
Ebben a receptben nem kukoricáBÓL erjesztenek alkoholt, hanem kukoricát tesznek élesztőtápnak/ízesítőnek a cukorcefrébe. Ez moonshine, nem pedig valódi whisky. A kukoricából akkor lesz alkohol, hogyha elcukrosítják a keményítőtartalmát (a sörfőzés módszereivel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!