Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lehet, hogyan célszerű...

Hogyan lehet, hogyan célszerű leszokni az alkoholizmusról? Szüleim alkoholisták és szeretném elmondani nekik a veszélyeit és segíteni nekik a leszokásban.

Figyelt kérdés

Nem élek velük, azonban mindig amikor látogatom őket, állandóan látom, hogy megállás nélkül isznak!

Naponta 8-10-12 doboz sör fejenként, azonban ha vendégségbe mennek és nincs sör, bármi jó, csak legyen benne alkohol! Apának már nagyon fáj a gyomra, vény nélküli gyógyszerekkel tömi magát, de a piát nem rakja le, mert nem bír ki nélküle egyetlen napot sem!

Amint hazaér a munkából, a legelső dolga, hogy kibontja a sörét és az első 1-2 doboz szinte 2-3 perc alatt eltűnik benne. Ha nem mennek dolgozni, azzal kel és azzal fekszik!

Sőt mostanában meg sem várja amíg hazaér, hanem a kocsiban, vezetés közben sörözik, a 2 utcára lévő kisbolttól hazáig (8 általánosa van, semmi szakmája, sofőrként dolgozik, mégis játszik a jogsijával).

Látom rajtuk, hogy folyamatosan épülnek le, öregednek rohamosan, sokkal igénytelenebbek, ritkábban főznek és régen a kedvencem volt a főztjük, mára már undorral eszem, mert nem is finom és nem pucolják meg rendesen a dolgokat, koszosak a tányérok stb...

Akinek van személyes tapasztalata ilyen téren, segítene nekem?

Hogyan tudnám felnyitni a szemüket és hogyan lehet fokozatosan leszoktatni őket erről?

Szerintem magukról nem is tudják, hogy alkoholisták, fel sem tűnik nekik, illetve a gyomorfájásnál sem jut eszébe, hogy talán a pia miatt van...

Ja, ha fáj a hasa, egyből iszik rá 1-2-3 sört, mert attól jobb lesz!

Illetve, ők maguk sem tudják, hogy mikor volt az utolsó nap, hogy aznap ne ittak volna semmit. Legalább 3-5 éve minden nap isznak és egyre többet!

2015. márc. 22. 18:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az én apukám is az alkoholizmus következtében kialakult májzsugorodásba halt bele. Tanult, okos és nagyon jó ember volt ettől függetlenül. Ő tisztában volt a veszélyeivel, következményeivel, mégsem tudta letenni az italt.

Az alkoholizmus sajnos nem (csak) a buta emberek betegsége. Nagyon sok apuhoz hasonló embert ismerek/ismertem, akinek problémája van kisebb-nagyobb mértékben az alkohollal.

Nem akarlak elkeseríteni, de az alkoholizmusból nagyon kevesen tudnak tartósan kilábalni, mert nekik az esetek nagy részében nincs betegségtudatuk, azt hiszik, hogy ők irányítanak, holott ez már messze nem így van.

2015. márc. 23. 10:55
 12/12 gublug válasza:
#9: én az agykontroll technikára gondoltam.
2015. márc. 26. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!