17 évesen buli, vodka meg sör?
sziasztok 17 éves 62kg lány vagyok, vasárnap lesz baráti körben egy szülinapi buli. Nem sűrűn iszok alkoholt, havonta 1-2 sör vagy feles.
Ha étel fogyasztás is lesz 2 dl vodkától(narancslével) és 2 doboz alkoholos sörtől ugye nem fogok berúgni?
Ne állíts magadnak előre szintet hogy ennyit meg annyit iszol, hanem annyit igyál amennyi jólesik. Én ott szoktam elszabni hogy 30 perc alatt ledöntök x mennyiségű piát, jól vagyok, aztán 1 óra múlva kidőlök.
Szépen lassan igyál, egyél rendesen, és ha úgy érzed elérted a kellemes szintet, állj le.
"fokozza a gyomorerek tágulását és a tágult ereken át gyorsabban szívódik fel az alkohol."
szerintem az etanol molekula túl nagy hogy csak úgy átdiffundáljon az érfalakon
OFF
5-ös: szerintem az etanol molekula elég amfipatikus ahhoz, hogy bármilyen sejtmembránon átjusson. Az erek falát alkotó endotélen is.
ON
Az teljesen egyénfüggő, hogy ki mennyi piától rúg be. Majd most kiderül, hogy te mennyire bírod, de tényleg ne vidd túlzásba. Csak amennyi jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!