Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért irtózom annyira az...

Miért irtózom annyira az alkoholtól?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már a szagától émelygek. Sosem tudtam pár kortynál többet meginni, attól is hányingerem lett. Utálom, ha valakinek cefreszaga van, az ittas embereket ki nem állhatom. Ennek van valamilyen oka?
2015. jan. 25. 18:55
 1/3 KoroGyula válasza:
ennek az az oka hogy még sose b.a.s.ztál be igazán rendesen
2015. jan. 25. 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is ebben a cipőben járok, rá sem tudnék nézni az alkoholra jelen pillanatban, mert még mindig másnapos vagyok. :D Szóval majd h.nap.
2015. jan. 25. 19:50
 3/3 Phoney ***** válasza:

Valószínűleg azért, mert sosem ittál meg pár kortynál többet.

Aki soha nem iszik meg egy rendes pohár alkoholos italt, annál gyakran megmarad az az undor, amit a gyerekek többsége érez az alkohollal szemben. 1-2 pohár után viszont az alkohol kellemes hatása miatt az agy jelentősen „csökkenti” ezt az undort, mert megtanulja, hogy ez „jó ital”. (Ezért szeretik meg sokan a kimondottan rossz minőségű italok ízét is.)

Az ember késő 20-as éveiben – amikor elkezd egyre kevésbé befogadóvá válni az újfajta ingerekre – ez az undor akár véglegesen is rögzülhet, ha addig nem iszik alkoholt.

Emellett komoly szerepe lehet az ideológiai hátterednek is, mert a fizikai undor nagyon gyakran azon alapszik, hogy mit gondolsz az undor tárgyáról, vagyis az undor általában fejben dől el, nem teljesen ösztönös reakció.

2015. jan. 26. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!