Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit igyak mennyit és mit ne,...

Mit igyak mennyit és mit ne, hogy ne égjek be? :D

Figyelt kérdés
Szóval szilveszterezni megyek osztályommal, 16 éves vagyok, még csak sört, bort meg pezsgőt ittam. Tavaly szilveszterkor ittam 3 pohár pezsgőt, és hajnal okádtam. Ezt szeretném én elkerülni. :D A sört azt bírom, attól még nem nagyon volt bajom, de pl. pálinkát még nem is ittam, azt se tudom milyen. Lehet belekortyolok és egyből rókázok? Vagy most ne is igyak? Akkor meg minek megyek.. :D Márpedig menni szeretnék.

2014. dec. 29. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
ásványvizet, attól tuti nem rókázol
2014. dec. 29. 18:46
 2/6 anonim válasza:
ne keverd a piakat pl ha elkeztel pezsgőt inni akkor azt is igyad vegig :D meg nekem aztmondták ha iszol elotte megeszem 1kanal zsirt es nem hánysz nem probaltam es nem is szeretnem :D meg annyit igyál amennyit bírsz ha mar nem erzed magad 100nak akkor hagyd az nelkul is jol érzed magad ha szetcsapod magad :)
2014. dec. 29. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha három pohár pezsgő ennyire kiakasztott, akkor nem bírod a piát. Ezzel nem árt tisztában lenni. A sör az egy jó választás, mert annak kb. 5% az alkoholtartalma, tehát néhány üveggel megihatsz belőle, nem leszel részeg tőle. A bor is hasonló, de kicsit erősebb. A pálinka viszont egy tömény szeszesital, kb. 40%-os alkoholtartalmú, úgyhogy ebből egyáltalán ne igyál, ha nem akarsz a detoxban kikötni.

Az egyik nagyon jó módszer, ha a buli előtt jól bekajálsz, illetve a buli közben is eszel, felszívja az alkoholt.

Egy-egy pohár alkoholos ital között érdemes meginni egy pohár vizet vagy gyümölcslevet, ez szintén segít.

A piákat pedig ne keverd, főleg a sört és a bort ne. Szerintem max. kétféle alkoholt érdemes inni egy este, tehát pl. ha sörözöl, akkor éjfélkor igyál egy kis pohár pezsgőt, ez még így oké, de ne igyál mindent össze-vissza, mert annak jó vége nem lesz.

A pezsgőtől egyébként a szénsav miatt rendesen be lehet rúgni, úgyhogy abból sem jó ötlet 1-2 üveget beverni.

2014. dec. 29. 18:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Buli előtt egyél sok zsíros ételt sok kenyérrel :D az felszívja az alkoholt, de ettől függetlenül mindenkinek más a tűrőképessége, pl van olyan aki megiszik egy üveg vodkát és alig érzi, én meg 4 felestől is fejre tudok állni, illetve azt tudom tanácsolni hogy ne döntsd magadba a piát, miután megiszol egy felest vagy valamit utána várj egy negyed órát és így érezni fogod h mennyit bírsz még és mennyi az ami még jól esik :D
2014. dec. 29. 18:51
 5/6 anonim válasza:

Piálás előtt vegyél be egy pár C vitamint. :)

A sört tudom ajánlani, a rövideket inkább ne. Úgy is "piálhatsz", hogy az üvegébe/dobozába utána vizet töltesz. ;)

2014. dec. 29. 19:15
 6/6 anonim ***** válasza:
3-as válasza jó volt, csak annyit javítanék hogy ha a pálinka házi akkor az jó eséllyel nem is 40%-os hanem inkább minimum 50% és tényleg elég ütős, ha mégis pálinkát innál akkor sört meg pezsgőt semmiképp se, de lehetőleg bort se, hanem sok alkoholmentes kísérőt, úgy azért az sem annyira veszedelmes. Bár én szoktam pálinkát sörrel vagy pezsgővel inni de csak ha direkt jól be akarok rúgni. Ha töményre szénsavasat iszol csúnyán be lehet rúgni. Ahogy 3-as írta bor és sör közül csak az egyiket válaszd a 2 együtt nagyon rossz főleg ha a borra iszod a sört, nekem mindig felkavarja a gyomrom és már józanul is hányingerem lesz ha borra sört iszom. Legjobban talán akkor járnál ha csak sört innál, vagy csak fröccsöt.
2014. dec. 30. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!