Milyen 40% alkoholtartalom körül italt ajánlotok?
Ennyi pénzért nem erőltetném boltban a pálinkát, bár jó esetben nem lesz ocsmány, csak ízetlen.
St-Rémy Brandy, San Bernardo Brandy (utóbbinál figyelni kell, hogy brandy legyen ráírva, mert kommersz is van belőle).
Ha megy a borókaíz, akkor Finsbury gin.
ma 16:58:
Az egy dolog, hogy a mai kereskedelmi pálinkafőzdés a populáris ízlést célozza, és direkt olyan száraz pálinkát finomítanak, ami 40%-on lesz ideális. De tudod érdekes módon olyan országokban (pl. Franciaország), ahol nem akarnak gyümölcspárlatot leönteni boldog-boldogtalan torkán, hanem annak főzik, aki szereti is, elég gyakori a 43–50% közötti gyümölcspárlat, és szerencsére itthon is egyre több főzde csinál ilyet. Jó pár 40 fokos pálinkát megkóstoltam már, de a szőlőket leszámítva csak 1-2 olyan volt köztük, aminek sikerült valami igazán jót kihoznia a 40 fokból. Elég szomorú – bár semmiképp nem meglepő – hogy az egyetemi oktatásban is a pálinkalobbi mondja meg a frankót.
3000Ft egy üveg vagy egy liter?
Nem vagyok egy nagy pálinkás úgyhogy én azt mondom legyen egy erősebb likőr (Triple Sec, Limoncello) vagy rum.
Az igazi minőségi pálinkák tényleg nincsenek 40-45% fölött, csak a pancsolt ócska házi sz..rok. Egy 50%-os pálinkának már semmi íze sincs, olyan mintha fertőtlenítőszert innál.
Azokon kívül amiket írtak, én még tudnék ajánlani márkásabb vodkákat, 2000 alatt lehet venni 0,7-es üveggel. Ha nem szereted a vodka ízét, akkor koktélnak keverni is szerintem ezt a legkönnyebb bekeverni.
Egyébként én sem szeretem a whiskyt, de nemrég ittam Jim Beant hosszú idő után és igazából egész jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!