Milyen 40% alkoholtartalom körül italt ajánlotok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ennyi pénzért nem erőltetném boltban a pálinkát, bár jó esetben nem lesz ocsmány, csak ízetlen.
St-Rémy Brandy, San Bernardo Brandy (utóbbinál figyelni kell, hogy brandy legyen ráírva, mert kommersz is van belőle).
Ha megy a borókaíz, akkor Finsbury gin.
ma 16:58:
Az egy dolog, hogy a mai kereskedelmi pálinkafőzdés a populáris ízlést célozza, és direkt olyan száraz pálinkát finomítanak, ami 40%-on lesz ideális. De tudod érdekes módon olyan országokban (pl. Franciaország), ahol nem akarnak gyümölcspárlatot leönteni boldog-boldogtalan torkán, hanem annak főzik, aki szereti is, elég gyakori a 43–50% közötti gyümölcspárlat, és szerencsére itthon is egyre több főzde csinál ilyet. Jó pár 40 fokos pálinkát megkóstoltam már, de a szőlőket leszámítva csak 1-2 olyan volt köztük, aminek sikerült valami igazán jót kihoznia a 40 fokból. Elég szomorú – bár semmiképp nem meglepő – hogy az egyetemi oktatásban is a pálinkalobbi mondja meg a frankót.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
3000Ft egy üveg vagy egy liter?
Nem vagyok egy nagy pálinkás úgyhogy én azt mondom legyen egy erősebb likőr (Triple Sec, Limoncello) vagy rum.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az igazi minőségi pálinkák tényleg nincsenek 40-45% fölött, csak a pancsolt ócska házi sz..rok. Egy 50%-os pálinkának már semmi íze sincs, olyan mintha fertőtlenítőszert innál.
Azokon kívül amiket írtak, én még tudnék ajánlani márkásabb vodkákat, 2000 alatt lehet venni 0,7-es üveggel. Ha nem szereted a vodka ízét, akkor koktélnak keverni is szerintem ezt a legkönnyebb bekeverni.
Egyébként én sem szeretem a whiskyt, de nemrég ittam Jim Beant hosszú idő után és igazából egész jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!