A minőségét tekintve mi a baj a Sierra tequilával?
Az ár/érték aránnyal van a gond.
Egy erősen középszerű tequilát árulnak 3500-4000 forintos áron úgy, hogy egy ezresért drágábban már van 100% "de agave" párlat is, ami a kommersz tequilákkal ellentétben nem egyéb más anyaggal együtt erjesztettek. Egészen addig jó lenne, ha egy közepes bourbon áráért, azaz olyan 2700 forint környékén árulnák, de akkora fogyasztótábora van, hogy egyszerűen megtehetik azt, hogy eladják drágábban.
Leginkább az, hogy önmagában (só-lime, ill. fahéj-narancs nélkül) közel ihatatlan. Ennek részben az az oka, hogy a tequila mustjában lévő cukornak csak 51%-ban kötelező agávéból származnia, és ezt ki lehet egészíteni egyéb cukorforrással.
Ahogy az utolsó mondja, nem volna ezzel baj, ha annyiba kerülne, mint egy „becsületes” gagyitequila (2000-2500 Ft körül szoktak lenni 7 decinként), mert semmivel nem jobb náluk (sőt, bizonyos szempontból jobbak is vannak az olcsók közt). Pontosan azért terjesztették el hozzá annak idején a só/lime-os fogyasztási módszert, hogy az alsókategóriás tequilát ihatóbbá tegyék, és így sokkal drágábban lehessen bevezetni a piacra.
Persze létezik a Sierrából is 100% agave változat, az biztosan jobb valamivel, nem kóstoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!