Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek egy egy éve...

Szerintetek egy egy éve lejárt zöldabsinth iható még?

Figyelt kérdés
Most találtam meg, díszdobozban van, minden van hozzá, ami csak kell: pohár, kanál, csomagolt kockacukrok. 70%-os. Szerintem nem romlik meg szinte soha, de azért gondoltam, megkérdezlek titeket is:)

2014. dec. 13. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Ami rajta van az a gyártás dátuma lehet nem a szavatosság. A tömény italok nem romlanak meg, akkor meg főleg nem ha 70%-os. Tehát nincs semmi baja igyad nyugodtan.
2014. dec. 13. 15:06
 2/5 A kérdező kommentje:
szavatosság van ráírva, mert 2013-as dátum olvasható le, arra pedig emlékszem, hogy 10 éve kaptuk körülbelül !:D Nagyon optimális egy 19. születésnaphoz, nem?:D
2014. dec. 13. 15:09
 3/5 Phoney ***** válasza:

Nem tudom, milyen alapon írt rá szavatosságot bárki is, de nincs semmi jelentősége. Olyasmi lesz, mint újkorában, csak sajnos az „abszintként” vesztegetett italok döntő többsége újkorában is egy ihatatlan szar (igen, ez a megfelelő szakszó:), szép üvegbe csomagolva.

Az abszint hivatalosan nem létezik mint szabályozott italfajta, és az emberek sem ismerik a valódi abszintot, ezért bármilyen italt el lehet adni ilyen néven, kihasználva az abszint hírnevét. Az „Absinth(e)” csak fantázianévként szerepel az üvegen.

2014. dec. 13. 15:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Elég széleskörű az érdeklődési köröm, így utánanéztem már korábban, hogy mégis mi az az abszint. Hallottam, hogy a hallucinogén hatása miatt változtatni kellett korábban a recepten , de most olvastam az alábbi sorokat: (...) Tilalmát mára a legtöbb országban eltörölték, és eredeti változatában is gyártható(..)(for.: wikipédia,ami azért azt jelenti, hogy nem biztos, hogy ez így van). Szerintem valamilyen szinten az újaknak is van köze a régi recepthez, bár semmire nem tudom ezt az állításomat alapozni:D
2014. dec. 13. 16:08
 5/5 Phoney ***** válasza:

3-4 éve foglalkozom komolyan az abszinttal (a történetével, a hamisítványaival, mindennel). Semmiféle hallucinogén hatása nem volt (ezt ilyen formában csak 40 éve találták ki), csak a századfordulón a fél világ hótmatt alkoholista volt. Nem kellett változtatni a recepte(ke)n, mert semmi ártalmas nem volt a kész abszintban (már amikor nem hamisították).

A „mai abszintok” egy része ugyanolyan igazi abszint (változó minőségben és ár/érték arányban), mint amit 100 éve ittak , az ismertebb „abszintokat” viszont a saját gyártóik találták ki az elmúlt 10-20 évben, és pont nem érdekelte őket, hogy mi az az abszint. A legtöbben csak csináltak valami olcsón legyártható ürömkivonatos vodkát zöld(es) ételfestékkel, aztán odatették a nép elé, hogy tessék, ez az abszint.

Elég ellentmondásos téma, de itt mindenre megtalálod a magyarázatot: [link]

Hogy 10 évvel ezelőtt nem abszintot kaptál, az kb. garantált. Ha érdekel, egy márkanév vagy kép alapján valszeg meg tudom mondani, mennyire vállalható ital.

2014. dec. 13. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!