2000 ft ért a tescóban vagy a Lidlben iható bort?
Spúrban voltam a hétvégén és ezeket a vörösborokat néztem:
Egri Korona - Kékfrankos 1300
Inkább gyümölcsös, vörösbor enyhébb csersavakkal, de szép tiszta.
Egri Korona - Merlot - 1700
Ízében diszkrét málna, szilva, enyhe hordókezelés és erős alkoholérzet. Hosszú utóíze kissé édes, de "vizes". Camamber sajthoz ajánlom, mert kihozzák egymásból az ízeket.
Mészáros Pál - Kékfrankos 1700
Florális és gyümölcsös illata mellett már első szippantásra is érződik a hordókezelés. Ízében kellemes savak, közepes csersavak, harmónikus érzetet ad és finoman érződik a gyümölcsösség. 90-92pontos bor
Ebből a superior változat a "Bozdzási kékfrankos", ami 2x ennyibe kerül, de az már valóban 97pontos bor
Amit még nem kóstoltam, de szívesen megkóstolnám:
Mészáros Pál - Szekszárdi Bikavér 1900
Egri Korona - Egri Bikavér 2000 -
St. Andrea - A kutyafáját 2000
Ha van egy chilei Cabernet Sauvignon - Cabernet Frank házasítás, az mindenképpen érdekes lehet! Tres Catos, vagy társai...
Teszkóban nagyon jól járhatsz chilei és dél-afrikai borokkal Ezek 1000-1500 között mutatnak nagyon jó minőséget. Ne ijedj meg a csavaros kupaktól. Nem csak bizonyítottan jobb minőséget jelent a dugósnál, de az ott készült borok gyümölcsösségét is jobban megőrzi.
Lidli-ben Ruby Cabernet, Côtes du Rhône, egyéb francia és olasz borok 1000-2000 között elég jók. Eszterbauer Sógor kadarkája 2000 alatt megtalálható - én szeretem, jó bor.
De ezek többnyire kaphatók és kóstoltam, 2000 alattiak, jók.
Bordeaux [link]
Cab Sauv [link]
Chianti [link]
Ruby Cab. [link]
Cimarosa Ruby Cabernet - Ebből vennék még sokat ha lenne, annyira jó volt. Ráadásul jó áron 1000 alatt!
2000 forint az sok. Ezek 900-1500 között is megvannak :)
LIDL: Szekszárdi száraz kékfrankos
Ár-érték bajnok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!