Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintem ez hülyeség. Szerinted?

Szerintem ez hülyeség. Szerinted?

Figyelt kérdés

Azt mondják hogy meg lehet különböztetni a pálinka ízéből hogy réz vagy rozsdamentesbe főzték a pálinkát.

És hogy fával vagy gázzal gyújtottak alá.

No meg hogy a nagyöregek még azt is megállapítják hogy bükk fa lángján főzték-ée vagy sem.

2014. dec. 12. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.
2014. dec. 12. 20:57
 2/4 anonim válasza:
Nos..ez az elfogyasztott mennyiségètõl függ :D
2014. dec. 12. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem hülyeség, tapasztalt fogyasztók meg tudják különböztetni az italokat ilyen apróságok alapján is.

A pálinkához nem értek, de de a whisky-hez mondhatom hogy elég jól, és lehet érezni azt hogy milyen fából készült hordóban pihent pl.

2014. dec. 13. 02:39
 4/4 Phoney ***** válasza:

Hogy látott-e a szeszpára rézfelületet, az nagyban befolyásolja a minőségét, szóval a megfelelő tapasztalattal nagyon is nyilvánvaló a különbség. Emellett gyakran az üstöknek is van egy jellegzetes íze, ami csak az utópárlatban erős igazán (fazékíz), de egyesek a rendesen vágott párlatban is azonosítani tudják.

Hogy fával vagy gázzal fűtötték, annak szerintem max. akkor lehetne valami jelentősége (bár nekem ez is gyanús), ha szimplafalú üstben főznek cefrét, így a láng ereje és mozgása közvetlen hatással van a cefrére. Ez viszont keverővel is leégésveszélyes, ezért már csak otthon divat. (A tapasztaltak szerint kétféle ember főz cefrét szimplafalúban: aki már égette oda, és aki csak ezután fogja:)

Konkrétan a bükkfás tüzelés fel nem fogom, hogyan lehetne hatással a párlat jellegére, hacsak nem füstöl be a helyiségbe és szennyezi meg közvetlenül a szeszt. (Hogy miben érlelik, az azért egy iciripicirit közvetlenebb dolog annál, mint hogy mivel gyújtottak az üst alá...)

2014. dec. 13. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!