Mi a véleményetek a külföldi sörökről?
Mindenkinek más az ízlése.
Számomra Westmalle Triplet a csúcs és a belga apátsági tripplet-ek. A cseh, ír porter-ek, amerikai stout-ok is nagyon tetszik. A markáns, tömény, ízes söröket kedvelem, amit nem csak úgy lecsurgatok, hanem elnyammogok.
De rengeteg finom sör van külföldön. Csak viszonylag drága. Ár/értékben néha verik az itthoni piacot.
Érdekes, hogy londoni ismerősnek a kőbambi annyira tetszett, hogy vitt belőle haza. Lehet, hogy a ritkaságok és az új dolgok ereje ennyit számít.
Nem tudom, hogy hova való vagy, de budapestieknek nagy előnyük, hogy rengeteg külföldi sört árusító és kimérő hely van. Ha érdeklődéssel mész be, szívesen segítenek. Majd priviben küldök linket.
Sok közül, ami nekem nagyon tetszik, a teljesség igénye nélkül
Cseh vonalon
Primator
Postřižinské (Barbar, Bogan)
Bohemia Regent (Prezident)
Pardubický (Porter)
Belga
La Trappe (double, triple)
Westmalle (triple, double)
Chimay (kék)
Kasteel (Rouge - ez nagyon csajos)
Amcsik:
Brewdog
Flying Dog (Raging Bitch, Snake Dog IPA)
Left Hand - Milk Stout
És akkor néhány itthonit is meg kell említsek:
Tibeer - Dühös
Bors - mind
Gólem - Sötét bunkó
Hara’Punk - Papap O'Hara
Hopfanatic (Fekete Erdő, Importer, NoHopLimit, X-mas Madness)
Bandusz - Dupla Köleses
ER-PÉ - Fekete ászok
Rizmajer - mind
Stari - Stari Szilva
Angoknál és az íreknél a porter, drought, stout söröket ajánlom, de nem a G betűset, mert annál sokkal jobbak vannak!
Amivel befürödtem és nem fogok többet kóstolni
Douvel - bármi
Barbar - búza
Azt hittem a sör egy jó dolog, és a társsaságot összekovácsolja.
Mire jó, hogy akik szeretik a sört ilyen apróságok miatt össze tudnak kapni?
"Büszek" vagyok a lepontozókra! :) minden értelmes hozzászólást tessék továbbra is lepontozni, és akkor senki nem fog válaszolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!