Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért mondják a Kőbányai...

Miért mondják a Kőbányai sörre azt hogy rossz? Rajta van az üvegén is hogy több külföldi díjat is elnyert!

Figyelt kérdés
2014. febr. 15. 16:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%
Mert sokan csak a "puccos" söröket tartják sörnek, holott én is veled értek egyet. Éttermekben, nívósabb kocsmákban nem is lehet kapni, mert "arra nincs igény". Egyszer ezt válaszolta egy pincér arra, hogy miért nincs Kőbányai.
2014. febr. 15. 16:12
 2/16 anonim ***** válasza:
55%
Savanyú, nem kóstoltad? Te sem vagy egy sör szakértő....
2014. febr. 15. 16:13
 3/16 A kérdező kommentje:
Bírom az olyan sörivókat akik a nagyobb üzemekben főzött söröket megvetik és javasolják másoknak hogy igyanak kézműves söröket... Persze fél liter sörért majd 800-900 forintokat fognak fizetni az emberek.
2014. febr. 15. 16:19
 4/16 anonim ***** válasza:
60%

Kóstold meg a Kőbányait és hasonlítsd össze a Sopronival meg mondjuk egy cseh gyártmányú cseh sörrel (tehát Budvar jöhet, de Kozel már nem), ha nem érzel mérföldnyi különbséget mindhárom között, akkor veled van a gond.

A külföldi díjas hülyeség meg annyiból áll, hogy minden étel és italtípusnak rendeznek ilyen fellengzős nevű "versenyeket", ahol mindenki, aki befizeti a húzós (~5-10.000 eurós) nevezési díjat, kap minimum egy ezüst, de legtöbbször inkább egy arany minősítést, amit aztán használhat marketingre.

A Szentkirályi is hirdette ugyanezzel magát, hogy valami 5 évvel ezelőtti párizsi vízversenyen a saját kategóriájában (nem csak annyi, hogy szénsavmentes, de még karbonáttartalom szerinti kategorizálás is volt) nyert valami díjat. Azt nem szokták hozzátenni, hogy egy-egy ilyen versenyen egy kategóriában kiosztanak kb. 20 első/arany és vagy 50 második/ezüst helyezést.

Szóval ezek a külföldi díjak nem jelentenek semmit, lényegében befizetésre kapták.

2014. febr. 15. 16:24
 5/16 bumbi02 ***** válasza:
50%
Én nem elvből szidom... Szoktunk eljárni sörözni, és volt hogy valaki kihozott nekem egy sört, és mgmondtam róla, hogy ez valami alacsony kategóriás sör, az íze alapján. Én azért mondom hogy rossz, mert NEKEM nem ízlik. Ez nem jelenti azt, hogy másnak ne ez lenne a legfinomabb sör.
2014. febr. 15. 16:27
 6/16 anonim ***** válasza:
47%
Nekem semmi bajom vele, annyi, hogy kicsit vizesebbnek tűnt mint a többi.
2014. febr. 15. 16:29
 7/16 anonim ***** válasza:
47%
Meg ha attól rúgok be másnap a komlót vagy mit jobban érzem.
2014. febr. 15. 16:33
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Mert ocsmány íze van. Pedig nem a puccos söröket szeretem, sőt, utálom őket, úgyhogy a kedves első remek elmélete megdőlni látszik. Az olcsó söröket szeretem, keserű utóízzel vagy felőlem akár savanyú is lehet, mit bánom én, a lényeg, hogy sör legyen, de a kőbányai egy ihatatlan borzalom.
2014. febr. 15. 16:40
 9/16 Phoney ***** válasza:
100%

El vagy kicsit tévedve. Attól, hogy az utóbbi mondjuk 50 évben sör címén egy minőségben és hozzávalókban is egyre kispóroltabb vizes lét adnak a népnek (ami még akkor a legihatóbb, ha nem sok íze van, pl. Soproni), de eközben elkérik érte egy iható sör árát, még nem ez lesz a „normális sör”. Ha szerinted a Kőbányainál jobb sör „puccos”, akkor a sör egy puccos ital, és te csak az árnyékát iszod. Amivel magában nincs is baj, értem én, hogy régen addig nyomtad be a korsókat, amíg végül megszeretted, most meg jól eltompikázol mellette, de ez működött volna bármelyik gazdaságosháromszázalékos ótvarral is, ettől még nem lesz jó sör.

A cseh Staroprament kb. 5 évig lehetett itthon kapni 200 Ft körül, és jó volt. Aztán lett magyar licenszes, ami ugyanannyiért egy vizes hányás. Nahát! Szép példája annak, mi baj a magyar nagyüzemivel.

De ha tényleg érdekel, mi baj vele (és kisebb részben a külföldi nagyüzemivel is), akkor sok helyen kifejtették már ezt, olvass utána. Pl.:

[link]

[link]

A díjakról meg mindent leírt a 4-es. Marketing naiv embereknek.

2014. febr. 15. 17:49
 10/16 anonim ***** válasza:
Én pisiszagúnak érzem, nekem nem ízlik.
2014. febr. 15. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!