Pezsgőt adnak ki 18 éven aluliaknak?
Hogy árt, vagy nem az nem kérdés...
Nem a hányás az alkoholos italok legnagyobb problémája, ha esetleg nem tudnátok.
Csak röviden:
- Rövid távon módosítja, rombolja a GABA receptorokat az agyban (ez a lelke az ingerületátvivő rendszernek). Ettől lesztek hülyék, figyelmetlenek, lassúak, szédelgősek piálás közben. Ez bizony halálos is lehet...elcsap egy autó, vagy te töröd össze magad, szárazon vízen levegőben.
- Nagyobb mennyiség esetén....fiatalon nem tudod hol a határ....a légzés koordinációja felborulhat, és egy jó gyomorellenállással komoly baj lehet (fulladás, a gyomortartalom tüdőbejutásával)
- A máj enzimkészlete felborul, és a méreganyagok kiürülése meghosszabbodik (másnaposság, epe...) Egyes allergiás betegségekkel együtt görcsös fájdalmak is kialakulnak, melyek mondjuk a rekeszizmokon jelentkezve szintén fulladásos problémákat okoznak. sok más mellett.
A szervezetünk ezek ellen tud védekezni, viszont ezek nem veleszületett védelmek. Tapasztalatiak...tehát minél idősebb vagy, annál biztosabb, hogy védekezik. A fent említett 14-15-16 éves gyerekeknél, ez még nincs meg.
Én azt mondanám, hogy 1-1 kisebb pohár könnyű ital, mint a sör, pezsgő, könnyű likőrök, ciderek nem ártalmasak ebben a korban sem (józan) felnőtt ellenőrzése mellett.
Én nem tiltom a gyermekeimnek a könnyű alkohol fogyasztását, de ott vagyok mindig. (szerencsére a szülinapi és újévi pezsgőn kívül másra nem is kell figyelnem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!