Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek a félédes vörös...

Szerintetek a félédes vörös Merlot bor mennyire jó? Vagy abból is többfajta van?

Figyelt kérdés

10es skálán hogyan értékelnétek?Túl olcsó bor?:)

A válaszokat megköszönöm!

2014. dec. 4. 17:23
 1/6 Phoney ***** válasza:

A merlot egy szőlőfajta, nem minősíti a bor minőségét. A tipikus félédes Merlot 3-600 Ft közötti, alig iható cukrozott/sűrítményezett bor, amit kb. kár üvegpalackba tölteni. 10-es skálán 3-4, de ha jólesik, akkor egészségedre, kulturált mennyiségben ez sem fog megölni.

Persze léteznek drágább, 1000 fölötti félédes merlotok is.

2014. dec. 5. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Izlés kérdése! 100 embertől 100 féle választ fogsz kapni.
2014. dec. 5. 14:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Olcsó, alsó kategóriás merlot-kat szokták édes borként elkészíteni. Bordeaux legnemesebb szőlőfajtái között a legelterjedtebb a merlot. Nekem van 60eurós palackos merlot-m a pincébe, és bizony kóstoltam a teszkós 400forintos édes merlot-t is sok-sok kólával javítva.

Boros kólába nem túlzott fogyasztás mellett kellemesen bódító buli pia fiataloknak.

Nagy borivók nincsenek róla jó véleménnyel, de ez megint csak ízlés és szokás kérdése.

2014. dec. 5. 19:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm:)ajándékozni szerettem volna egy 1500-2000 Ft értékűt.
2014. dec. 6. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet csodás bor lesz, nem tudjuk.

Abból az árkategóriából már elég sok mindent ki lehet hozni.

2014. dec. 6. 22:14
 6/6 anonim válasza:
Én most 1300-ért vettem Rózsapusztai Merlotot (félédes vörös), még nem bontottam fel mert 1 száraz 1félszáraz(1 vörös 1 fehér) ki van bontva. A vörös a száraz, az egy olasz bor. 2000 fölött volt és szerintem nem olyan nagy szám, a félszáraz fehér meg 1000 körül volt ès egèsz jó. Ez egy példa volt hogy lehet az olcsóbb is jobb, bár ez izlés kérdése. Máskor általában fordítva van. Argentínából volt már 5ezres borom is félédes na az tuti volt.
2014. dec. 25. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!